BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 3.12 TL'nin üzerine çıktı----

Dolar 3.12 TL'nin üzerine çıktı

Dolar 3.12 TL'nin üzerine çıktı
01 Kasım 2016 - 23:47 www.finansgundem.com

Kur yarınki Fed kararı öncesi 3.12 seviyesinin üzerini gördü

Geçen hafta tarihi rekorunu yenileyen dolar/TL yarınki Fed kararı öncesi 3.11'i gördü. Sınıra askeri sevkiyat yapıldığına dair haber kurun artışında etkili oldu.

Bugün ABD'de ISM imalat endeksinin Ekim ayında beklentinin üzerinde yükselmesi de kurun artmasına neden oldu.

Bu akşam Fed'in para politikası toplantısı başlıyor, karar yarın açıklanacak. Piyasalar bu ayki toplantıda Fed'den faiz artışı beklemese de karar metninde faiz artış zamanlamasına dair işaretler aranacak. Vadeli kontratlarda yıl sonuna kadar Faiz artışı beklentisi %71 olarak fiyatlanıyor.

HSBC Portföy Yönetimi'nden İbrahim Aksoy yolladığı notta, "Fed kararında kullanılacak dil, Türkiye’de başkanlık sistemi, olası bir referandum ve erken seçime dair beklentiler liranın kısa vadeli seyrinde etkili olacak görünüyor" ifadesini kullandı.

Erken saatlerde 3.10'un altında seyreden kur akşam saatlerinde 3.1226'ya kadar yükselirken Euro da sabah saatlerindeki 3.40 seviyesinden 3.43'e kadar yükseldi.

Dolar/TL, geçen hafta Fed'den bu yıl içinde faiz artırımı beklentilerinin yükselmesi, jeopolitik riskler ve Başkanlık sistemine dair açıklamalarla 3.1272'yi görerek tarihi rekor seviyeye çıkmıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)