BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıDolar 2,22'nin üzerinde----

Dolar 2,22'nin üzerinde

Dolar 2,22'nin üzerinde
03 Mart 2014 - 09:53 www.finansgundem.com

Jeopolitik riskler piyasada baskı yapmaya devam ederken dolar 2,22'nin üzerinde seyrediyor

Rusya'nın Ukrayna'nın bir bölümünü ele geçirmesi, ABD'nin ise buna karşılık ekonomik yaptırım tehdidinde bulunması küresel piyasalardaki riskten kaçışı tetikliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın bir bölümünü kansız bir müdahaleyle ele geçirmesinin ardından Moskova ile Batılı ülkeler arasındaki gerginlik arttı.

Küresel piyasalarda doğalgaz arzına ilişkin endişeler ise petrol fiyatlarında belirgin artışa neden olurken, gelişmeler küresel riskten kaçışı da tetikledi. ABD ise Moskova'yı ekonomik olarak izole etme tehdidinde bulundu. Cuma günü akşam saatlerinden 2.21'in altını test eden dolar/TL bu sabah 2,22'nin üzerinde seyrediyor. Geçen haftaya 2.18'in altında başlayan ancak iç siyasi endişeler ve Ukrayna'daki jeopolitik riskler ile hafta içinde 2.25'in üzerine çıkan dolar/TL'yi Cuma gününde endişelerin azalması ve Euro/dolar paritesinin yılın en yüksek seviyelerine çıkmasıyla yeniden 2.21'in altına inmişti.

Asya piyasalarında Rusya-Ukrayna gerginliği nedeniyle satış baskısının hissedildiği belirten HSBC Stratejisti Fatih Keresteci, "Bugün tüm gözler Rusya ve Ukrayna arasındaki tansiyona odaklanacak. Makro ekonomik cephede ABD'de kişiler gelir ve harcama verileri ile bunlara ilişkin enflasyon göstergeleri, imalat sanayi ISM verisi ile inşaat istatistikleri; Avrupa'da imalat sanayi PMI rakamları yakından izlenecektir. Türkiye'de enflasyon verisi ile tahvil ihraçları yakından takip edilecek" dedi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)