BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDolar 1 ayın en düşüğünde----

Dolar 1 ayın en düşüğünde

Dolar 1 ayın en düşüğünde
13 Ocak 2015 - 09:38 www.finansgundem.com

Küresel risk iştahı artarken kur 1 ayın yeni en düşüğünde, cari açık verisi bekleniyor

Fed'in faiz artışında acele etmeyeceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) kısa sürede yeni bir gevşeme adımı atacağı beklentileriyle küresel piyasalarda artan risk iştahı ve petrol fiyatlarının 6 yılın en düşük seviyesine gerilemesiyle dolar/TL güne 1 ayın en düşük seviyelerinden başladı.

Kur ve faizde bugün Hazine ihalesinin ve cari açık versinin izleneceğini belirten bankacılar küresel piyasaların da yakından takip edilmeye devam edileceğini söylediler.

Dolar/TL güne bir ayın yeni en düşük seviyeleri olan 2.2822/2.2835 seviyesinden başlarken sepet bazında TL ise aynı saatte 2.4914/2.4930 seviyesindeydi.

Yoğun itfa programına başladığı Ocak ayında 6 ihale ile 8.8 milyar TL'si piyasadan 10.8 milyar TL iç borçlanma öngörüyorken Hazine iki günde düzenlediği beş ihale ve opsiyonları ile 8.47 milyar TL'si piyasadan olmak üzere toplam 10.38 milyar TL borçlanma gerçekleştirdi.

Hazine'nin Ocak ayını hedeflediği şekilde tamamlaması için bugün yeniden ihracını gerçekleştireceği 16 Aralık 2015 itfalı kuponsuz tahvilde 420 milyon TL borçlanması yeterli olacak.

Bir süredir devam eden küresel düşük faiz ortamının Fed açıklamalarıyla desteklenmesi ve talepli Hazine ihaleleri ile faizlerde aşağı yön bugün de kısmen devam etti.

İhalelere yüksek talep Hazine'nin yılın en yüklü itfa/ihale dönemlerinden olan Ocak ayında ikincil piyasalarda oluşan baskının bu yıl hissedilmemesine ve faizlerin aşağı yönlü seyir izlemesine destek oldu.

Bankacılar, bireysel emeklilik sistemi ve işsizlik sigortası fonunun artan talepleri ile Hazine'nin azalan borçlanma ihtiyacının ihalelere olan talepteki artışta ana nedenler olduğunu belirttiler.

Tahvil/bono piyasasında 24 Temmuz 2024 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin spot kapanışta ortalama bileşik faizi dün yüzde 7.31, valörde son işlem ise yüzde 7.31 seviyesindeydi.

Öte yandan 16 Kasım 2016 itfalı iki yıl vadeli gösterge tahvilde dün spot kapanış yüzde 7.44 ortalama bileşik seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 7.47 oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)