BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDoktordan tıp fakültesine tarihi bağış: 1 milyar dolar!----

Doktordan tıp fakültesine tarihi bağış: 1 milyar dolar!

Doktordan tıp fakültesine tarihi bağış: 1 milyar dolar!
27 Şubat 2024 - 13:47 www.finansgundem.com

New York'taki Albert Einstein Tıp Fakültesi, Prof. Dr. Ruth Gottesman tarafından yapılan 1 milyar dolarlık dev bağışla dikkatleri üzerine çekti. Bu büyük bağışla birlikte, bundan sonra tıp öğrencilerinin eğitimi ücretsiz olacak.


ABD’nin New York eyaletinde bulunan Albert Einstein Tıp Fakültesi’ne 1 milyar dolarlık bağış yapıldı. Dev bağış, 2022 yılında hayatını kaybeden ABD’li milyarder David Gottesman’in eşi Dr. Ruth Gottesman tarafından gerçekleştirildi.

Eşini 2022 yılında kaybeden Gottesman, kocasının kendisine haberi olmadan büyük bir hisse portföyü bıraktığını belirtti. Mirasla ne yapmak istediğini hemen fark ettiğini belirten Gottesman, "Einstein Tıp Fakültesi’ndeki öğrencilere ücretsiz ders alabilmeleri için fon sağlamak istedim" dedi.



"Harika tıp öğrencilerimiz var, ancak bu, ekonomik durumları tıp fakültesine gitmeyi düşünmeyecek kadar kötü olan diğer birçok öğrenciye de kapı açacak" diyen Gottesman fakülteye bu miktarda bir bağış yapabildiği için gururlu olduğunu da belirtti.

Fakültede tıp öğrencilerinin öğrenim ücreti yıllık olarak 59 bin dolardan fazla. Birçok doktor, mezun olurken 200 bin dolardan fazla bir borç ile görevlerine başlıyor.

Yüksek meblağlı bağış, sadece büyüklüğünden dolayı değil, maddi olarak New York’un geri kalanına kıyasla daha kötü durumda olan Bronx’taki bir tıp fakültesine yapılması dolayısıyla da dikkati çekici bulundu. (Sözcü)

Özel üniversite ücretleri arttı, tıp fakültesi zam şampiyonu oldu

 

52 yeni fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulacak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)