BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz ve elektriğe zam var mı?----

Doğalgaz ve elektriğe zam var mı?

Doğalgaz ve elektriğe zam var mı?
23 Temmuz 2013 - 11:33 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e, elektrik ve doğalgaza zam yapılıp yapılmayacağını sordu. Tanrıkulu, Maliye Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:
"2013 yılının son altı ayında elektrik ve doğalgaza zam yapılacak mıdır? Yapılacak ise zam oranı nedir?
2013 yılının ilk altı ayında ithalat ve ihracat rakamları nedir?
Ankara'da doğalgaz alımlarında vatandaşlara bir ay içerisinde en fazla 75 TL'lik doğalgaz satışı yapılmasının sebebi nedir? Bu konu ile ilgili talimatı kim hangi gerekçe ile vermiştir?
Önümüzdeki dönem enflasyonda düşüş yönünde bir trend beklendiğini iletmiştiniz. Enflasyonda düşüş yaşanması durumunda elektrik ve doğalgaz satış fiyatlarında indirim yapılacak mıdır?
SATIŞTA ALT SINIR VAR
Hükümetinizin daha önceki dönemlerde kartlı yapılan alışverişlere yönelik getirdiği eleştirilere rağmen, şu anda doğalgazın belli bir üst limit belirlenerek satılması hükümetiniz tarafından yapılan eleştiriler ile çelişmemekte midir? 2013 yılı Türkiyesi'nde Başkent Ankara'da vatandaşların doğalgazı hükümetinizin belirlediği miktar kadar almasının dünya başkentlerinde bir örneği var mıdır? Bu durum modern çağımızın gereksinimlerine aykırı değil midir?
2013 yılı 16 Temmuz tarihi itibariyle Ankara'da halihazırda satılmamış kaç metreküp doğalgaz vardır? Bu satılmayan doğalgaz stok olarak mı bekletilmektedir? Stok olarak bekletilmekte ise ileride yaşanacak doğalgaz sıkıntısı ihtimali mi vardı?
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)