BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz her şehre gidecek----

Doğalgaz her şehre gidecek

Doğalgaz her şehre gidecek
25 Ekim 2013 - 07:19 www.finansgundem.com

Kurum, 15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş için ihaleye çıkacak. Ardından Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek

rji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Doğu ve Güneydoğu illerine doğalgaz seferberliği başlatıyor. Kurum, 15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş için ihaleye çıkacak. Bir hafta arayla Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek. Vatan'ın haberine göre, ihaleyi kazanan şirketler, bu illerde doğalgaz alt yapısını kuracak ve dağıtım hizmetlerini verecek. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, “ihalelerin tamamlanmasıyla ülkemizde doğalgaz ulaşmamış şehir kalmayacak” dedi. GAZBİR Başkanı Yaşar Aslan ise “Gaz dağıtım şirketleri olarak bu 10 yılın sonunda artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmak tarife tartışmaları yaşamadan baba parası yemeden gençliğimizi yaşamak istiyoruz” diye konuştu.
‘8’inci EPDK-GAZBİR Sektörel Değerlendirme Toplantısı Antalya’da yapıldı. Toplantıya, şehirlerde doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerin patron ve yöneticileri EPDK üst yönetimi katıldı. EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yerel ve genel seçim sürecine girildiğine dikkat çekerek, gaz dağıtım şirketlerini yerel yönetimler ile uyumlu çalışmaları konusunda uyardı. Köktaş, “Bu dönemde hem yeni abonelik talepleri karşılansın hem de kazı, altyapı yatırımlarında daha fazla hassas davranılsın” dedi.
Köktaş, Türkiye’de 81 şehirden 71’ine doğalgaz ulaştığını belirterek, Sinop, Iğdır, Bitlis, Bingöl, Muş ve Artvin, Ağrı, Hakkâri, Şırnak ve Tunceli’ye de doğalgazın ulaştırılacağını açıkladı.
15 Kasım’da Bitlis, Bingöl ve Muş’un şehiriçi doğalgaz dağıtım ihalesinin yapılacağını açıklayan Köktaş, “Bundan bir hafta arayla Sinop, Iğdır ve Artvin’in ihalesi gerçekleştirilecek. 2014 yılı sonunda ülkemizde doğal gaz ulaşmamış şehir kalmayacak” diye konuştu.
25 milyar TL’lik yatırım
EPDK Başkanı Hasan Köktaş, EPDK Başkanlığı dönemindeki 6 yıl içinde sektöre yaklaşık 25 milyar lira yatırım yapıldığını, 2008-2012 yılları arasında 1 milyon 700 bin abone alınarak doğalgaz ulaşan konut eşdeğeri abone sayısı 9 milyon 171 bini aştığını belirtti. Köktaş, şunları söyledi: “Daha alternatifli ekonomik gaz temin imkanları olacak. Bu sayede hem kendileri kazançlı çıkacak hem de tarife sistemimiz aracılığıyla bu avantajın bir bölümünü tüketicilere de yansıtacaklar. Sektörde şirketlerin birleşmesine ihtiyaç var.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)