BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğalgaz fiyatları için kritik tahmin----

Doğalgaz fiyatları için kritik tahmin

Doğalgaz fiyatları için kritik tahmin
29 Mayıs 2023 - 09:12 www.finansgundem.com

Avrupa’da doğalgaz fiyatı iki yıl aranın ardından ilk defa 300 doların altına gerilerken, uzmanlara göre doğalgaz fiyatları eksiye inebilir.

Avrupa doğalgaz fiyatları, güçlü arz ve yüksek depolama seviyelerinin baskısıyla iki yılın en düşük seviyelerine yaklaşarak 300 doların altına indi. Uzmanlara göre, doğalgazda azalan talep, arzdaki artışa denk olmazsa fiyatlar yaz döneminde eksiye düşebilir.

Business FM’e değerlendirmede bulunan Ulusal Enerji Güvenliği Fonu ve Finans Üniversitesi uzmanı Stanislav Mitrahoviç, “Talepteki azalma nedeniyle doğalgaz fiyatı düşüyor. Avrupalı yetkililerin kullandığı stratejiye “talep yıkımı” deniyor ve bu bedava bir zevk değil, bunun bedelini enerjinin yoğun kullanıldığı sanayi dallarının gerilemesiyle ödemek zorundasınız. Fiyatların sıfırın altına inmesi, tarihte oldu, örneğin 2000'lerin sonunda Birleşik Krallık'taki Ulusal Dengeleme Noktasında. Kısa vadeli sözleşmeler sırasında çok yüksek arz ve düşük talep olduğu zaman, gaz elde kalır. Elektrikte de bu oldu ve fiyatlar geçici olarak eksiye düştü” dedi.

Bu durumda üreticiler, alıcılara ellerindeki doğalgazı satın alması için ödeme yapabilir.

Avrupa'da doğalgaz yer altı depolama tesislerine pompalanmaya devam ediyor. 23 Mayıs itibarıyla, Avrupa’nın yer altı depolama tesislerinin yüzde 66,5'i doluyken, bir yıl önce ise rezervler yüzde 44'ün altındaydı.

Bloomberg, Avrupa'daki tüm gaz depolama tesislerinin, ısıtma sezonunun başlamasından çok önce, ağustos ayında doldurulmasının mümkün olduğunu aktardı. (Turkrus)

Avrupa'da doğalgaz fiyatlarında gerileme

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları düşüşünü sürdürüyor

 

Avrupa'da enerji krizinin maliyeti 800 milyar euro

 

Avrupa'da enerji krizi gelecek yıl derinleşebilir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)