BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDoğalgaz akışı başladı----

Doğalgaz akışı başladı

Doğalgaz akışı başladı
09 Şubat 2012 - 01:48 www.finansgundem.com

Teknik arıza giderildi,İran’dan gelen doğalgazın basıncında da hafif bir yükselme oldu.

Azerbaycan’da aşırı soğuklardan kaynaklanan teknik arıza nedeniyle duran doğalgaz akışı dün öğleden sonra yeniden başlarken, İran’dan gelen doğalgazın basıncında da hafif bir yükselme oldu.
Azerbaycan’daki doğalgaz kompresör istasyonunda yaşanan teknik arızanın giderilmesiyle, önceki gün yedide bire düşen doğalgaz akışı da kademe kademe artmaya başladı.
Kademe kademe artıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, konuyla ilgili Meclis’te şu açıklamayı yaptı: “Hem Azeri hem İranlı kardeşlerimizin gösterdiği çok yoğun bir çabayla beraber doğalgaz akışında bir iyileşme emaresi görüldü. Bugün (dün) öğleden sonra 5 kuyudan oluşan Şahdeniz-1’de en azından bir tanesini devreye aldıklarını bildirdiler. Kademe kademe diğerlerini de almak istediklerini belirttiler. Gerçekten son derece olumsuz hava koşulları var. Kış çok sert geçiyor tüm ülkelerde.” Şu an itibarıyla herhangi bir doğalgaz sıkıntısı öngörülmediğini dile getiren Yıldız, kamuoyunda “gaz akışının kısıtlanmasında kasıt olduğuna” dair haberler yer aldığını anımsatarak, “Hem Azeri kardeşlerimiz hem de İranlı arkadaşlarımızla ilgili böyle bir şey düşünmek gerçekten haksızlık olur. Bu teknik bir konu. Olumsuz hava şartlarıyla ilgili” diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)