BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDoğal afetler 250 milyar dolara mâl oldu----

Doğal afetler 250 milyar dolara mâl oldu

Doğal afetler 250 milyar dolara mâl oldu
09 Ocak 2024 - 15:30 www.finansgundem.com

Doğal afetler geçen yıl dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mâl olarak 10 yıllık ortalamanın üzerine çıktı.

Alman reasürör Munich Re tarafından derlenen verilere göre, aşırı fırtınalar ve diğer doğal afetler geçen yıl dünyaya yaklaşık 250 milyar dolar zarara mâl olarak 10 yıllık ortalamanın üzerine çıktı. Raporda, 10 yıllık ortalamanın aşılmasında şubat ayında Türkiye'nin güneydoğusunda ve Suriye'deki depremlerin neden olduğu 50 milyar dolarlık zararın da etkili olduğu, bunun sadece 5,5 milyar dolarının sigortalı olduğu belirtildi.

SİGORTALI KAYIPLARDA REKOR

Raporda ABD'nin 2022'ye kıyasla daha az şiddetli bir kasırga sezonu geçirdiğini ve sigortalı hasarların çoğunun bölgesel fırtınalardan kaynaklandığı kaydedildi.

Munich Re'ye göre 2023 yılında, ani şiddetli yağmurlar, yüksek rüzgar hızları, dolu ve ani sellerle karakterize edilen şiddetli fırtınalardan kaynaklanan sigortalı kayıplar ABD'de 50 milyar dolara, Avrupa'da ise 8 milyar dolara ulaşarak rekor seviyeye yükseldi.

Avrupa'da çapı 19 santimetreye varan dolu yağışları temmuz ve ağustos aylarında Kuzey İtalya ve diğer bazı bölgelerde milyarlarca dolarlık zarara yol açtı.

ABD'de fırtına kaynaklı en büyük hasarlardan bazıları mart ayında Orta Batı'da ve haziran ayında Teksas'ta meydana geldi. Munich Re geçen yıl kasırgalardan kaynaklanan hasarın sınırlı olduğunu, Idalia'nın Florida'nın seyrek nüfuslu bölgelerini vurduğunu belirtti.

FIRTINA İKİLEMİ

Munich Re'nin baş iklim bilimcisi Ernst Rauch, sigortacıların artık fırtınaları nasıl sınıflandırdıklarını yeniden düşünmek zorunda kaldıklarını belirterek "Eskiden bölgesel fırtınaları ikincil tehlikeler olarak adlandırırdık çünkü kendi başlarına sadece küçük veya orta ölçekli hasara neden olurlardı ancak gök gürültülü fırtınaların sayısı arttıkça yeni bir sınıflandırma üzerinde düşünmek zorundayız" dedi.

Bilim insanları şimdiden 2024'ün geçen yıldan daha sıcak geçeceğini tahmin ediyor ve bu da daha fazla aşırı hava olayı olasılığını artırıyor.

Korkutan rapor: 2030'a kadar her yıl 560 doğal afet olacak

 

Afetler 30 yılda 3.8 trilyon dolarlık mahsul kaybına neden oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)