BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDizüstü bilgisayarın kurtuluş formülü----

Dizüstü bilgisayarın kurtuluş formülü

Dizüstü bilgisayarın kurtuluş formülü
12 Mayıs 2013 - 11:19 www.finansgundem.com

Tercihler arasında geriye düşen dizüstü bilgisayarlar yeni umudunu Haswell’e bağladı

Dünyanın en büyük çip üreticisi Intel’in, yeni geliştirdiği ve ‘Haswell’ kod adını verdiği işlemci serisi dizüstü bilgisayarların kanayan yarasını kapatmayı amaçlıyor. Diğer taraftan yeni işlemcileri kullanan ve hem performans hem de güç tüketimi anlamında daha iddialı olan, Intel’in açıklamalarına göre 24 saate kadar pil ömrü sunabilen yeni nesil ultrabook modelleri de yine Haziran ayı içerisinde raflardaki yerlerini almaya başlıyor olacak.
24 SAAT PİL ÖMRÜ
Hürriyet'in haberine göre geçtiğimiz yıl dizüstü bilgisayarların geleceği olarak gösterilen ancak, yüksek fiyatları nedeniyle bekleneni veremeyen Ultrabook bilgisayarlar Haswell ile ikinci defa kurtuluşunu arıyor. Geçtiğimiz yıl dokunmatik ekranlı, Windows 8 işletim sistemine sahip bilgisayarlar için oluşan beklenti nedeniyle sadece yüzde 1 oranında büyüyen bilgisayar pazarı, 2013 yılında küçülme yaşamamak için Haswell’e büyük umutlar besliyor. Haziran ayından itibaren piyasaya çıkması beklenen yeni işlemciyle birlikte bilgisayarlar çok daha az güce ihtiyaç duyacak, bu da dolu bir pille yaklaşık 24 saatlik kullanım imkanı sunacak.
HEDEF KİTLE BÜYÜK
Dizüstü bilgisayarlar, klavyeleri ve güçlü işlemcileri nedeniyle hala önemli bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih ediliyor. Bu nedenle bu alandaki boşluğu değrelendirmek isteyen üreticiler, Haswell işlemciyle daha güçlü, fakat çok daha az enerji tüketen ve ultrabook gibi pahalı olmayan dizüstü bilgisayarlar geliştirebilecek. Peki Haswell kod adını taşıyan dördüncü nesil Core işlemci modelleri yeni nesil bilgisayarlara ne gibi özellikler kazandıracak?
· Intel’in Windows 8 ile beraber hızlandırdığı İkisi Bir Arada Ultrabook ve Ultrabook konseptleri, hem tablet hem de bilgisayar deneyimini kullanıcılara sunacak.
· Yeni nesil Ultrabooklar, yüksek güçlerine rağmen 1 tam günü kapsayan pil ömrüne sahip olacak.
· Bilgisayarlar yüksek çözünürlüklü ekranları, dokunmatik ekran desteği, daha yüksek grafik performansı ve genel artan işlem performansı, daha az ısınma gibi özelliklerle kullanıcıların dikkatini çekecek.
· İşlemcideki değişimler Apple’ın Mac modellerinde de önemli tasarımsal gelişmelere imkan tanıyacak.
ClamBook akıllı cebi bilgisayar yapacak
AKILLI telefonları bilgisayara dönüştüren yeni bir konsept bu yılın sonundan itibaren hayatımıza giriş yapacak. ClamBook adı verilen ince ve hafif bir bilgisayar, akıllı telefon ile bağlantı kurarak
bir dizüstü bilgisayar gibi çalışabilecek. Ultrabook kadar hızlı olmasa da kullanışlılığıyla pek çok işin üstesinden gelinmesine yardımcı olacak gibi duran ClamBook, özellikle tatilde işlerini halletmek isteyenler için tercih edilebilir. Pili, 16:9 geniş ekranı, klavyesi ile gerçek bir dizüstü gibi duran Clambook’un fiyatı ise henüz belli değil.
Anında baskı ‘cep’te
LG Electronics tarafından geliştirilen mobil yazıcı, Polaroid fotoğraf makinalarında olduğu gibi anında baskı imkanı sunuyor. Android ve iOS telefonlar için ücretsiz olarak indirilen uygulama ile kullanıcılar kolaylıkla Pocket Photo’ya bağlanabiliyor ve fotoğraf çıktılarını alabiliyor. LG Pocket Photo, Bluetooth ve NFC’yi (Near Field Communication) desteklerken ZINK® (Zero INK) kartuşsuz baskı teknolojisi ile kartuşa ihtiyaç duymadan anında yüksek kaliteli fotoğraflar yazdırma ve bunları uzun süre saklama olanağı tanıyor. Yazıcı, 5.1 x 7.6 cm boyutlarında fotoğraf basabiliyor. Ayrıca kullanıcıların sanal ortamda fotoğraf paylaşımına olanak sağlıyor.
Galaxy S4 ve HTC One
GEÇTİĞİMİZ hafta herkesin merakla beklediği, piyasanın en iddiala iki akıllı telefonu Samsung Galax-y S4 ve HTC One’ı sizler için karşılaştırmıştık. Ancak telefonların özellikleri, tablomuzdaki teknik bir hata sonucu, tamamen zıt bir biçimde sayfada yer almış. Merak edenler için tekrar inceleyecek olursak, 8 çekirdekli işlemcisi ile öne çıkan Galaxy S4 ve yeni sensörlü kamerası ile fark yaratan HTC One 1.999 liradan başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sunuldu. Galaxy S4, 5 inçlik Full HD Amoled dokunmatik ekranı, Akıllı Duraklatma, ikili kamera özelliği, Hikaye Albümü ve temassız kontrol gibi özelliklerle öne çıkıyor. HTC One ise, alüminyum tek parçadan oluşan gövdesi, BlinkFeed, Zoe ve BoomSound gibi yazılımlarıyla dikkat çekiyor.
Spor yaparken müzikten vazgeçemeyenlere
ABD’li Plantronics tarafından üretilen Backbeat 903+ Bluetooth kulaklık, akıllı telefonundan kablosuz olarak müzik dinlemeyi sevenlerin beğenisini kazanacak ürünlerden biri. Dayanıkı, ter geçirmeyen malzemelerden oluşan yapısı sayesinde özellikle spor yaparken müzik dinlemekten hoşlananlar tarafından tercih ediliyor. 7 saate kadar konuşma ve 7 güne kadar bekleme süresi sunan ürün iPhone ile uyumlu pil ölçer özelliğine sahip. Bu sayede kulaklığın pil seviyesi iPhone ekranından kolaylıkla takip edilebiliyor ve spor sırasında şarjın bitmesi gibi sorunlar yaşanmıyor. Plantronics Backbeat 903+, her iki yanında yer alan mikrofonları sayesinde telefon görüşmesi yapmaya da olanak tanıyor. 34 gram ağırlığındaki kulaklığın fiyatı ise KDV hariç 85 dolar olarak belirlenmiş.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)