BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDiyarbakır'da bombalı saldırı! 3 ölü 40 yaralı----

Diyarbakır'da bombalı saldırı! 3 ölü 40 yaralı

Diyarbakır'da bombalı saldırı! 3 ölü 40 yaralı
10 Mayıs 2016 - 16:55 www.finansgundem.com

Diyarbakır'da şiddetli bir patlama meydana geldi, yaralılar var

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 12'si polis 45 kişi yaralandı. Bombalanan polis aracında 9 polis memuru ve örgütsel suçlardan aranan 7 PKK'lı terörist vardı. Şüpheliler doktor raporu için hastaneye götürülüyorlardı.

PATLAMANIN ŞİDDETİYLE ÇEVREDEKİ BİNALAR HASAR GÖRDÜ
Kolordu kavşağına 100 metre mesafede, çay bahçesi yakınında bir polis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Patlamanın şiddetiyle çevredeki çok sayıda bina hasar gördü.

Alınan bilgiye göre, merkez Bağlar ilçesi Dicle Bulvarında polisleri taşıyan servis aracının geçişi sırasında terör örgütü PKK mensuplarınca bomba yüklü araç infilak ettirildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DİYARBAKIR VALİSİ'NDEN BİLGİ ALDI
Öte yandan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır'daki terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'dan bilgi aldı.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle göz altına alınan BTÖ mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında, saat 16.30 dolaylarında, Batıkent kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da aralarında olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis 33 sivil vatandaş olmak üzere toplam 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir" denildi.

 

METE YARAR: İÇİNDE GÖZALTINA ALINAN SİVİLLER DE VARDI

Güvenlik uzmanı Mete Yarar Habertürk TV'de patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mete Yarar, "Bu bir servis aracı değil, bu bir Çevik Kuvvet aracı ve içerisinde gözaltına alınmış olan 6-7 kişi var. Aslında gözaltındakilerin servis edildiği bir araç bu, hastaneye gidiyorlar. Patlamanın şekli bir bombalı araç. Yolun sağına park edilmiş muhtemelen uzaktan patlatılan bir araç, aracın tam geçisi sırasında patlatılıyor. Polis mi yoksa gözaltına alınanlar mı şu an için bilinmiyor ama 3 kişinin bilinci kapalı. Patlamanın şiddeti çok büyük, yerde açılmış olan çukur da çok büyük." dedi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)