BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDiyabetten korunmanın 5 püf noktası----

Diyabetten korunmanın 5 püf noktası

Diyabetten korunmanın 5 püf noktası
14 Mayıs 2017 - 09:18 www.finansgundem.com

Ünlü doktor Mehmet Öz, Hürriyet'teki köşesinde diyabetten korunmak için yapılması gereken 5 maddeyi yazdı...

Yanlış beslenme ve yanlış yaşam tarzımızın kötü hediyelerinden biri de diyabet. Bugün pek çok insan bu sorunla baş etmeye çalışıyor. Halbuki iş başa gelmeden yapabileceğiniz şeyler var...

1- Spor kan şekerinizi düşük tutar

Diyabet riskiniz en çok ne yediğinizden ve ne kadar spor yaptığınızdan etkilenir. Spor yapmak vücudunuzu, kan şekerinizi düşük seviyede tutmaya yardımcı olan insülin hormonuna karşı daha hassas hale getirir. Bu da kan şekerinizin gün içinde sürekli normal seviyede kalmasına yardımcı olur.

2- İşlenmiş yiyecekler kontrolü zorlaştırır

Çok fazla işlenmiş şeker veya un içeren tatlı yiyeceklerden uzak durmalısınız. Bu yiyecekler kan şekerinizi aniden yükselterek vücudunuzun kan şekerini kontrol altında tutmasını zorlaştırır ve uzun vadede sizi diyabete sürükleyebilir.

3- Doktorun söylediklerine kulak verin

Kolesterolünüzü sağlıklı şekilde kontrol altında tutmayı öğrenmelisiniz. Eğer yüksek kolesterolünüz varsa muhakkak onu düşürmeniz gerek. Evet, genlerinizi değiştiremezsiniz ama doktorunuz kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı ilaçlar yazabilir ve siz de beslenme, yaşam tarzı gibi faktörlere dikkat ederek kalp sağlığınızı daha fazla koruyabilirsiniz. 

Diyabet, kalp hastalığına en çok etki eden faktörlerden biridir. Kan şekeri ne kadar yüksek olursa kalbi besleyen damarlar o kadar zarar görür ve bu da kalp krizi riskini artırır. 

4- Hangisi iyi, hangisi kötü farkına var

HDL yani iyi kolesterol, LDL yani kötü kolesterolü damar duvarlarından atmaya ve karaciğere yollanarak parçalanmalarına yardımcı olur. 

5- İyiyi tanıdıktan sonra peşini bırakmayın 

Ben iyi kolesterolünüzün 50 mg/dl olmasını öneriyorum ancak ne kadar yüksek olursa o kadar iyi...

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)