BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDışişleri'nden operasyon açıklaması----

Dışişleri'nden operasyon açıklaması

Dışişleri'nden operasyon açıklaması
22 Şubat 2015 - 12:12 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanlığı Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu

Türkiye, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu  Süleyman Şah'ın kabriyle Suriye'de sınıra mücavir Suriye Eşmesi köyünün kuzeyinde  ve aynı büyüklükteki araziye geçici olarak taşıdı. 
 
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Süleyman Şah Türbesi'nin  ve Saygı Karakolu'nun Suriye içindeki geçici nakil işleminin 22 Şubat 2015  tarihinde tamamlandığı belirtilerek nakil işleminin, türbenin ve müştemilatının  anlaşmalarla tespit edilmiş statüsünde değişiklik anlamına gelmediği vurgulandı. 
 
Açıklamada, Suriye'de devam eden çatışmaların ve istikrarsızlık  ortamının, Türkiye-Suriye sınırından 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin  Karakozak köyünde bulunan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nu bekleyen Türk  Silahlı Kuvvetleri personelinin güvenliğine yönelik ciddi risk oluşturduğu ifade  edildi. 
 
ASKER İÇİN CİDDİ RİSK OLUŞTURDU
Suriye sınırları içindeki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun,  uluslararası hukuk temelinde anlaşmalarla kayda geçirilmiş Türk toprağı olduğu  hatırlatılan açıklamada, "Türbe ve müştemilatı; Caber Kalesi eteklerinde ilk  yapım tarihinden bu yana bir dizi yıkım, taşınma ve yeniden inşa faaliyeti  geçirmiştir. Son olarak, baraj inşaatı nedeniyle 1975'te bugünkü yerine  taşınmıştır. Suriye'de devam eden çatışmalar ve süregiden istikrarsızlık ortamı,  sınırımızdan 37 kilometre uzaklıktaki Münbiç ilçesinin Karakozak köyünde bulunan  Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun ve büyük bir fedakarlık ve kahramanlık  örneğiyle burayı bekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin güvenliğine  yönelik ciddi bir risk oluşturmuştur" denildi. 
 
AYNI BÜYÜKLÜKTEKİ ARAZİYE GEÇİCİ OLARAK TAŞINDI
"Yapılan değerlendirmeler sonucunda, Süleyman Şah Türbesi ve Saygı  Karakolu, Süleyman Şah'ın kabriyle birlikte bu defa, Suriye'de sınırımıza mücavir  Suriye Eşmesi köyünün kuzeyinde ve aynı büyüklükteki araziye geçici olarak  taşınmıştır" ifadesi kullanılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
"Güvenlik mülahazaları temelinde hayata geçirilen söz konusu geçici  nakli kubur işlemi, Süleyman Şah Türbesi ve müştemilatının anlaşmalarla tespit  edilmiş statüsünde herhangi bir değişiklik anlamına gelmemektedir. Süleyman Şah  Türbesi'ni ve Saygı Karakolu'nda görevli personelimizi emin kılacak Suriye  içindeki bu geçici nakil işlemi 22 Şubat 2015 tarihinde tamamlanmıştır." 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)