BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiDijital Telif Yasası için flaş çıkış!----

Dijital Telif Yasası için flaş çıkış!

Dijital Telif Yasası için flaş çıkış!
05 Aralık 2023 - 16:53 www.finansgundem.com

Dijital Telif Yasası'nın eksikliği dijital yayıncılık sektöründe ciddi sorunlara yol açıyor. Avukat Cüneyd Altıparmak, mevcut durumu 'hırsızlıktan farksız' olarak nitelendirerek, yeni bir düzenlemenin acilen yapılması gerektiğini belirtti.


Avustralya, Fransa, Almanya, Kanada gibi birçok ülke Google ve META'ya karşı telif yasalarını hayata geçirerek internet haber siteleri başta olmak üzere birçok dijital yayıncıya telif hakkı getirdi. Çıkarılan yasalar sonrası Google ve META yayıncılara telif ücreti ödemeyi kabul etti.

Türkiye'de Dijital Telif Yasası'nın henüz hayata geçmemiş olması nedeniyle Google başta olmak üzere arama motorları yayıncılara telif ödemesi yapmıyor. Konunun uzmanlarından Türkiye İnternet Medya Birliği Başkanvekili Avukat Cüneyd Altıparmak, "Dijital Telif Yasası acilen çıkmalı. Bir eserin izinsiz ve bir bedel ödenmeden kullanılması hırsızlıktır, yasanın olmaması da hırsızlığı cezasız bırakmaktır" dedi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ABD mahkemesi noktayı koydu: Yapay zekâ varsa telif yok

 

Yapay zeka ürünü eserler telifi davaları bekliyor

 

Türkiye Dijital Telif Yasası için harekete geçmeli

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)