BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDevlet, 15 liradan vazgeçmedi----

Devlet, 15 liradan vazgeçmedi

Devlet, 15 liradan vazgeçmedi
30 Mart 2013 - 01:02 www.finansgundem.com

Geçen yıl 67 milyon lira gelir elde edilen, 15 liralık yurt dışı çıkış harcının kaldırılması önerisi reddedildi.

Yurt dışına çıkışlarda alınan 15 liralık harcın kaldırılması yönündeki önerge, TBMM’de reddedildi. CHP’nin önergesine Gümrük Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı karşı çıktı. 2012 yılında bütçe hedefi 111 milyon lira öngörülen harç, 67 milyon lira olarak gerçekleşmişti.
TBMM Genel Kurulunda Gümrük kanunu tasarısı ele alınırken CHP’liler yurt dışı çıkış harcının tamamen kaldırılmasına yönelik önerge cerdiler. Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ‘’ Anayasa’ya göre yurt dışına çıkış, ancak suç soruşturması sebebiyle hakim kararı ile sınırlanabilir. Vergi borcundan dolayı çıkış yasağı da sona erdi. Ancak 15 lira ödemeyenin ülkeden ayrlmasına izin verilmiyor. Bu Anayasa’ya da aykırı, ülkemize de yakışmıyor’’ dedi.
Yurt dışı çıkış harcı ilk olarak 1963 yılında ‘’Dış seyahat harcama vergisi” adıyla yürürlüğe girmişti. Turgut Özal dönemide ise “Toplu Konut Fonu” adıyla uygulanmaya başlandı. Harç, 2001 yılında 50 ABD dolarına yükseltildi. 2007’de de 15 liraya düşürüldü. Haken yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşından küçükler, yurt dışına ticarî amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarının mürettebatları hariç herkesten harç alınıyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)