BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDev kripto para borsalarına reklam yasağı----

Dev kripto para borsalarına reklam yasağı

Dev kripto para borsalarına reklam yasağı
16 Aralık 2021 - 10:20 www.finansgundem.com

Coinbase ve Kraken borsalarının reklamları düzenleyicilerin engeline takıldı


Birleşik Krallık'ın bağımsız reklam düzenleyicisi olan Advertising Standards Authority (ASA), büyük sektör firmalarının kripto paralarla ilgili bir grup reklam kampanyasını kaldırdı.

ASA, 15 Aralık'ta Coinbase, Kraken, eToro, Exmo, Coinburp ve kripto borsası Luno dahil olmak üzere altı kripto ilişkili firmanın ihlaller içeren reklamları hakkında birkaç karar yayınladı. ASA, pizza zinciri Papa John's için de benzer bir karar yayınladı.

Alınan kararda bu yedi reklam veya promosyonun tümü, “tüketicilerin deneyimsizliğinden yararlanmak ve yatırım riskini göstermemek” nedeniyle yasaklandı.

ASA, Coinbase'in Avrupa şubesinin özellikle "yanıltıcı" bir promosyon ortaya koyduğunu savundu. Bu savunmaya Temmuz 2021'de ücretli Facebook reklamındaki "2010'da Bitcoin'de beş sterlinin, Ocak 2021'de 100 bin sterlinin üzerinde değere sahip olacağını" belirten metni örnek gösterdi.

ASA'ya göre söz konusu reklam, "önümüzdeki on yılda Bitcoin değerinde benzer bir garantili artış olacağını." ima etmişti. Oysa, Coinbase Europe'nin "Bitcoin'in geçmiş performansının gelecekteki fiyatı için bir nedensel oluşturmadığını net bi şekilde belirtmesi" gerekirdi.

Bir başka ASA kararı, Payward şirketinin Londra Bridge istasyonunda Ağustos 2021'de yayınladığı dijital posteriyle ilgiliydi. Görevli, risk uyarısının yalnızca 1 saniyeliğe gösterilmesinden ötürü, reklamın gereklilikleri karşılamadığını iddia etmişti.

Kararda şunlar geçiyordu: "Risk uyarısı, 20 saniyelik reklamın başlangıcında yalnızca bir saniye sürdü. Reklamın, tüketiciler açıkça görse bile tam olarak okunamayacak veya anlaşılamayacak miktarda bilgi sunduğunu düşündük."

ASA aktif olarak yanıltıcı kripto reklamlarını belirleyip kapatıyor ve son regülasyonları da bu yılın başlarında alınan bir dizi benzer karara dahil oluyor.

ASA, mayıs ayında Luno borsasına ait başka bir reklam kampanyasını da iptal etmişti. Reklam bu yıl birçok otobüs ve Londra metrosunda yer almıştı. Reklamda şunlar yazıyordu: "Eğer yer altında Bitcoin görüyorsanız, almanın tam zamanı." ASA, daha önce de Coinfloor borsasının bir reklamını yasaklamıştı.

Kripto paralar dijital hediye oluyor

 

İsviçre bankası kendi kripto para borsasını kuruyor

 

Borsalar ve kripto paralarda balon işaretleri güçleniyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)