BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDev banka dolar tavsiyesini durdurdu!----

Dev banka dolar tavsiyesini durdurdu!

Dev banka dolar tavsiyesini durdurdu!
18 Aralık 2015 - 07:43 www.finansgundem.com

Soceiete Generale, dolar/TL'deki taktiksel "uzun" pozisyon tavsiyesini kapattığını duyurdu

Londra'da Societe Generale stratejisti Bernd Berg, e-posta yoluyla yaptığı değerlendirmede, Banka'nın "Gelişen piyasalarda risk beklentisilerinin istikrar kazanmasından dolayı" tavsiyesini kapattığını kaydetti.

Değerlendirmede, Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) "çok yumuşak bir faiz artırımını" yapmayı başardığı ve Fed'in mesajının "büyük oranda beklentilere paralel olduğu" vurgulandı.

Banka, gelecek yıl Fed'den 3 faiz artırımı daha bekliyor ve Faiz artırımının 2017'de hızlanmasını ve politika faizinin bu artış çevriminde yüzde 2.5-yüzde 3'e ulaşmasını öngörüyor. 

Dolar/TL kuru Cuma sabahı hafifçe yükselerek 2.9295 seviyesine çıktı. Türk Lirası Fed'in faiz artırımının ardından dolar karşısında yüzde 1 değer kazandı ve Bloomberg'in takip ettiği 24 gelişen piyasa para birimi arasında en iyi performansı gösteren para oldu. 

Societe Generale, geçen haftaki değerlendirmesinde, Türk Lirası'nın dolar karşısında 3.15 ile rekor seviyeye zayıflamasını beklediğini kaydetmişti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)