BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank'tan dolar ve enflasyon güncellemesi----

Deutsche Bank'tan dolar ve enflasyon güncellemesi

Deutsche Bank'tan dolar ve enflasyon güncellemesi
02 Temmuz 2021 - 12:51 www.finansgundem.com

Deutsche Bank, Türkiye yılsonu enflasyon beklentisini yüzde 15'ten yüzde 16'ya çıkardı. Dolar/TL için de yılsonu tahminini de 9,00’dan 9,50’ye güncelledi.

Deutsche Bank yayımladığı bir araştırma raporunda, elektrik ve gaz fiyatlarına yapılan zamlar sonrasında yılsonu enflasyon tahminlerini yüzde 15’ten yüzde 16’ya revize ettiklerini duyurdu.

Doğalgazın enflasyon sepetindeki ağırlığının yüzde 1,69 ve elektriğin yüzde 2,71 olduğunu belirten kurum, bu zamların enflasyona doğrudan etkisinin 61 baz puan olacağını söyledi.

Haziran ayı enflasyon verisiyle beraber Haziran başında yapılan zamların etkisinin daha iyi anlaşılabileceğini vurgulayan Deutsche Bank, Haziran ayında enflasyonun hızlı bir şekilde artarak yüzde 18’in üzerine çıkmasını beklediklerini belirtti.

Dolar/TL için yıl sonu tahminini de 9,00’dan 9,50’ye güncelleyen kurum, son açıklanan zorunlu karşılık önlemlerinin alışılmadık para politikası önlemlerine geri dönüldüğüne dair sinyaller verdiğinin altını çizdi.

İkinci çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 2,2 civarında büyümesini bekleyen Deutsche Bank, hızlanan aşılama çalışmaları ve Haziran’da açıklanan yüksek frekanslı verilerle beraber Türkiye için 2021 büyüme tahminlerini yüzde 5,5’ten yüzde 6,9’a yükselttiklerini söyledi.

İhracat haziranda arttı

S&P'den 13 Temmuz'da Türkiye webinarı

İstanbul perakende fiyat raporu yayınlandı

Satıcıların baskın olduğu dolarda düşüş eğilimi güçlenebilir

Piyasalar haftaya kritik enflasyon verisi ile başlayacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Etik02 Temmuz 2021 13:16

    Daha çok güncellenir sahtekarca haziran enflasyonuna ilave edecekleri elektrik zammını temmuza almak halka oluşan altı aylık enflasyondan muaf tutmak orta doğu şark arap ahlakıdır Avrupalı aldığı her kararda dürüsttür