BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDeutsche Bank'tan dikkat çeken TL analizi----

Deutsche Bank'tan dikkat çeken TL analizi

Deutsche Bank'tan dikkat çeken TL analizi
22 Mart 2024 - 11:23 www.finansgundem.com

Yabancı yatırım kuruluşları, TCMB'nin 500 baz puan ile beklentilerin üzerindeki faiz artırım kararını olumlu karşıladı. Deutsche Bank, faiz artışının ardından yeniden TL uzun pozisyonuna girme konusunda güvenli hissettiklerini belirtti.

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) bugün yaptığı toplantı sonrası faiz kararını açıkladı. Politika faizi, 500 baz puan artışla yüzde 45'ten yüzde 50'ye yükseltildi.

TCMB piyasa beklentilerinin aksine yaptığı faiz artışı Türk lirasıyla ilgili olumlu yabancı raporların gelmesine de yol açtı. Yabancı bankalar, sürpriz Faiz kararının cesaret verici buldu. Değerlendirmelerde TCMB'nin kararlı olduğuna dikkat çekilirken, hedeflerin gerçekçi göründüğü belirtildi.

Bloombergh'de yer alan habere göre, Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'tan Oliver Harvey, Christian Wietoska ve Yiğit Onay'ın hazırladığı 21 Mart tarihli raporda Türk lirasında uzun pozisyona yeniden güven duyulduğu belirtildi.

Raporda bankanın 10 gün önce, TCMB rezervlerinde yaşanan baskı dolayısıyla yaklaşan seçim ve enflasyonda yukarı yönlü sürpriz yaşanan bir ortamda uzun vadeli Türk lirası carry trade pozisyonlarında kâr alımı yaptığı, ancak TCMB'nin 500 baz puanlık faiz artışının ardından uzun pozisyonlara yeniden girme konusunda artan bir şekilde güven duyduğu belirtildi.

Dezenflasyon hedefleri daha gerçekçi 

Yapılan son faiz artışının rezervler üzerindeki baskıları gevşeteceğini öngören banka Türkiye'nin dezenflasyon hedeflerinin gitgide daha gerçekçi göründüğüne vurgu yaptı.

Bankanın raporunda cari dengenin daha iyi bir görünümde olduğu da ifade edildi.

Banka uzun vadeli TL pozisyonlarına yeniden girmek için daha güvenli olduğunu belirtse de seçimlerden sonra politik ekonomi tarafındaki risklerle ilgili de teyakkuzda kaldığını ifade etti.

Türk lirasında yeniden iyimser tarafa geçtiğini açıklayan banka önümüzdeki aylarda toplam getiride önemli bir performans olabileceğini, içsel getirinin yüzde 10'a varabileceğini öngördü.

HSBC: Cesaret verici ve olumlu

Merkezi İngiltere'de bulunan çok uluslu yatırım bankası HSBC de müşterilerine gönderdiği raporda, TCMB'nin beklenmeyen faiz artırım kararıyla ilgili, "Yaklaşan seçimlere rağmen para politikasının kararlılıkla sıkılaştırılması cesaret verici ve olumlu." değerlendirmesinde bulundu.

Faiz koridorunun genişletilmesi kararının da gelecek dönemlerde TCMB'nin farklı önlemler ve/veya likidite yönetimi araçlarını kullanmaya devam edebileceğini gösterdiği kaydedilen raporda, TCMB'nin piyasa likidite koşullarını izleyeceği ve gerektiğinde sterilizasyon araçlarını kullanacağı bildirildi.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 50'ye çıkardı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hasan bahri22 Mart 2024 12:08

    Yalan tamamen algı enflansyonu hemen hergün güncellenen zamlarla yüzde yüzellileri aşan ülkenin faizini eksi getirisi olan beşyüz baz puanı artış diye yutturup analizini yapmak palavradır senin ne oldunu senden iyi biliyorlar