BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDerin devlet, Trump için sorun oluşturuyor----

Derin devlet, Trump için sorun oluşturuyor

Derin devlet, Trump için sorun oluşturuyor
18 Mayıs 2020 - 11:24 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın danışmanı Navarro, derin devlet yapılanmasının, yönetime sadık olmayan ve sorun çıkaran isimleri barındırması nedeniyle Trump'ı rahatsız ettiğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Peter Navarro pazar günü, “derin devletin” yönetim için sorun yarattığını ve sadakat göstermeyenlerin görevlerinden alınmasının gerekli olduğunu belirterek, Dışişleri Bakanlığı Başmüfettişi Steve Linick’in görevinden alınmasını önemine vurgu yaptı.

Şarku’l Avsat'ta yer alan habere göre, Linnick’in görevinden azli amacıyla yapılan mahkemeden Demokratların yönettiği senato tarafından beraat etmesinin ardından Trump cuma akşamı geç saatlerde Linnick’i görevden aldı. Linnick, Trump tarafından görevden alınan 4. başmüfettiş oldu.

Beyaz Saray Sanayi ve Ticaret Politikalar Ofisi Müdürü Navarro ABC’ye verdiği rapötajda; “Bazı kişilerin derin devlet olarak adlandırdıkları kişiler ile büyük sorunlarımız var” ifadelerini kullandı. Olayla ilgili olarak “Bunun doğru olduğunu düşünüyorum. O yüzden bu görevden alma için üzülmedim. Bir bürokrasi var, bu bürokraside bir başkan seçtiğini ancak Donald Trump’ı seçmediğini düşünen birçok kişi olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Trump ve müttefikleri uzun zamandır “derin devlet” adını verdikleri ve Trump’ı zayıflatmak için çalıştıklarını belirttikleri siyasal mensubiyetleri olmayan hükümet görevlilerine saldırıyorlar.

Navarro’nun açıklamaları, Trump’ın başkanlığı için tehdit olarak gördüğü müfettişleri görevden almasının son örneği olan Linnick’in görevinden alınması ile ilgili cumartesi günü soruşturma açan Demokratlarla olan gerilimi artıracak gibi görünüyor.

Başmüfettişin görevden alınması ABD'yi karıştırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)