BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporYarıda kalan derbi maç oynanmayacak----

Yarıda kalan derbi maç oynanmayacak

Yarıda kalan derbi maç oynanmayacak
03 Mayıs 2018 - 19:33 www.finansgundem.com

57. dakikadan itibaren devam etmesine karar verilen Fenerbahçe Beşiktaş derbisi, Beşiktaş'ın maça çıkmaması sebebiyle oynanmayacak. Fenerbahçe, kupa finalinde Akhisarspor ile karşılaşacak

Ülker Stadı'nda 2-2'nin rövanşında 19 Nisan'da yapılan ancak hakem Mete Kalkavan tarafından 57. dakikada skor 0-0'ken olaylar nedeniyle tatil edilen derbiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yarıda kaldığı andaki şartlarla, seyircisiz oynanmasına kararı vermişti. Bu karar neticesinde bugünkü karşılaşma için Fenerbahçeli futbolcular sahaya çıkarak ısınma hareketlerine başladı. Beşiktaş kafilesi, siyah-beyazlı kulübün daha önce açıkladığı gibi stada gelmedi.

Hakem Mete Kalkavan maçı iptal etti. Mete Kalkavan'ın maçı tatil etme kararı sonrasında Ziraat Türkiye Kupası Statüsü gereği Fenerbahçe'nin hükmen galibiyeti tescil edilecek ve sarı-lacivertliler, finale çıkacak. Beşiktaş ise Ziraat Türkiye Kupası Statüsü'nün maça çıkmama durumuyla ilgili verilecek cezaları düzenleyen ilgili maddesinin hükmüne göre hükmen mağlup sayılacak. Organizasyondan ihraç edilecek Beşiktaş, gelecek sezon da Türkiye Kupası'na katılamayacak ve kupanın ticari haklarından elde edilen gelirin dağıtımıyla ilgili de talepte bulunamayacak.

Peki bu karar sonrası, Beşiktaş'ı hangi yaptırımlar bekliyor?

▪3-0 hükmen yenik sayılma ve Ziraat Türkiye Kupası'ndan ihraç edilme.

▪Önümüzdeki sezon kupada yer alamama.

▪Bu sezon kupa gelirlerinden mahrum kalma.

İşte bu akşam yaşananlar:

20.45: Maçın başlama saatinin ardından 15 dakika bekleyen hakem Mete Kalkavan, Beşiktaş futbol takımı gelmediği için maçı iptal etti. Beşiktaş hükmen mağlup sayılırken, Fenerbahçe ile Akhisarspor final maçında karşı karşıya gelecek.

20.30: Ve artık maç saati geldi. Hakemlerin resmi kararı bekleniyor.

20.15: Aykut Kocaman: “Turu bu şekilde geçmenin benim açımdan sevindirici hiçbir tarafı yok. Turu geçmeye yakın taraf bizdik zaten. O bir gerçek. Ama maçın kalan kısmının burada oynanması ve kazananın bu sahadan çıkması en büyük dileğimdi. Bu şekilde elemek yerine elenmeyi tercih ederdim. Bu güçlü bir karar. Büyük bir takımın sahaya çıkmamasını söylemesi ve çıkmaması kolay bir şey değil. Yanıldım, gelmediler.”

20.03: Fenerbahçeli futbolcular ısınmak için sahaya çıktı.

19.40: Fenerbahçe, esame listesini TFF’ye bildirdi: Volkan, Hasan Ali, Neustadter, Skrtel, Mehmet, İsmail, Şener, Giuliano, Josef, Valbuena, Soldado

19.32: Ali Yıldırım kulüp binasından çıkıp saha kenarından yukarı çıktı

19.31: Metin Doğan Aykut Kocaman'la sahada tokalaştı.

19.28: Beşiktaşlı futbolcu Babel, Twitter hesabından 'Harika bir maç oynadık' tweeti attı.Fenerbahçe-Beşiktaş maçı öncesi neler yaşandı19.25: Aykut Kocaman sahaya çıktı. Kocaman, basın mensupları ile sohbet etti.

19:05 Fenerbahçe takımını taşıyan otobüs stada ulaştı.

18:46 Hakemler zemin kontrolü için sahaya çıktı.

18:40 Fenerbahçe kafilesi stadyuma gitmek için Samandıra tesislerinden ayrıldı. 

Başlama saati 20.30 olarak belirlenen maç için Hakem Mete Kalkavan’ın prosedür gereği sahaya çıkması ve Fenerbahçe ile birlikte 15 dakika bekledikten sonra maçı yeniden tatil etmesi bekleniyor. Beşiktaş aldığı karar doğrultusunda sahaya çıkmazsa hükmen mağlup ilan edilecek ve Teleset Mobilya Akhisarspor’un finaldeki rakibi Fenerbahçe olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)