BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDepremde duyulan sesi uzmanlar açıkladı----

Depremde duyulan sesi uzmanlar açıkladı

Depremde duyulan sesi uzmanlar açıkladı
14 Nisan 2020 - 13:52 www.finansgundem.com

İstanbul'da meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem sırasında duyulan sese dair açıklama yapan uzmanlar, endişe edilmemesi gerektiğini belirterek, deprem dalgalarının yayılırken ses çıkardığını ve bunun özel bir durum olmadığını kaydetti.

İstanbul'un Karadeniz sahilleri açıklarında meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem sırasında bir uğultu meydana geldi. Vatandaşlar arasında endişeye neden olan uğultu için uzmanlar değerlendirmelerde bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre uzmanlar, şunları kaydetti:

Prof. Dr. Ziyadin Çakır (İTÜ Jeofizik Mühendisliği): Karadeniz içindeki küçük faydalarda meydana gelen bir deprem. 5-6 sene önce de olmuştu. İstanbul’a herhangi bir tetikleyici etkisi yok. Zaten o bölgede çok büyük bir fay yok.

Prof. Dr. Şerif Barış (Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği): Bu depremin İstanbul’u veya Marmara’yı etkileyecek bir niteliği yok. Endişe etmesin kimse. Deprem dalgaları yayılırken ses yapar. Dalgalar yer kabuğunu oynatırken ses yapar. ‘Uğultu’ olarak duyulan ses budur. Büyük depremlerde daha şiddetli duyulur. Bu sesi hiç unutamayanlar da vardır. Her depremde olur bu. Özel bir durum değil. Gece her yer daha sessiz olduğu için daha kolay duyulur.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)