BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaOtomotivDeprem hasarlı araçların kaderi ne olacak?----

Deprem hasarlı araçların kaderi ne olacak?

Deprem hasarlı araçların kaderi ne olacak?
25 Şubat 2023 - 13:12 www.finansgundem.com

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen araçlar için sektör temsilcileri sadece kaskosu olan vatandaşlara ödemelerin yapılabileceğini açıkladı.

Kahramanmaraş merkezli 11 ilde etkisini hissettiren depremlerde çok sayıda ev, işyeri ve araç da hasar gördü. Asrın felaketi sonrası çöken binalarla ilgili enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, hasar gören araçlar sahipleri tarafından deprem hasarlı, son mal varlığım gibi açıklamalarla ya ikinci el araç satış sitelerine konuldu, ya da tamir edilmek üzere sanayi sitelerine gönderildi.

Peki depremden hasar gören araç sahipleri nasıl bir yol izleyecek? Gaziantep Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı İhsan Yiğit, depremde hasara uğramış araçlar için zorunlu trafik sigortasının yeterli olmadığını, sadece kaskosu olan vatandaşlara ödemelerin yapılabileceğini belirtti.

VOA'dan Orhan Erkılıç'ın haberine göre, araçlarında hasar oluşan vatandaşların yapması gerekenleri de sıralayan Yiğit, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“Zorunlu mali sorumluluk sadece karşı tarafa verilmiş bir hasar ile ilgili bir poliçe olduğundan herhangi bir hasar durumunda ödeme yapmayacaktır. Ancak kaskosu olan araçlar için aynı durum geçerli değil. Deprem nedeniyle enkaz altında kalmış ve pert olmuş araçlarımızın kaskosu var ise aracın bedelini piyasa rayiç bedeli üzerinden alacaklardır.“

“Pert olmamış ama tavan, bagaj, kaput gibi bölgelerinden hasar almış araçlar ise kısmi ödemelerini sigorta şirketlerinden alabileceklerdir. Ancak kasko poliçeleri araçlarda oluşan değer kaybını ise ödemeyecek“ diyen Yiğit, “Deprem nedeniyle hasar görmüş araç sahipleri alandaki yetkili kolluk kuvvetlerinden, ya da ilgili AFAD merkezlerinden alacakları raporla birlikte sigorta şirketiyle irtibata geçerek araçlarının hasarının ya da bedelinin ödemesini alabileceklerdir’’ diye ekledi.

Binlerce araç enkaz altında: Kasko hasarı karşılıyor mu?

 

Deprem bölgesinde bulunamayan araçların durumu ne olacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)