BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDeprem farkındalığı tartışılacak----

Deprem farkındalığı tartışılacak

Deprem farkındalığı tartışılacak
11 Kasım 2020 - 14:08 www.finansgundem.com

Ankara Kent Konseyi tarafından "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısı düzenlenecek.

Ankara Kent Konseyi tarafından organize edilen "Deprem Farkındalığı ve Kriz Yönetimi" toplantısında yarın bazı büyükşehir belediye başkanları ve kent konseyleri video konferans yöntemiyle buluşacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın açılış konuşmasıyla başlayacak olan toplantıda, Gaziantep, Hatay, İzmir, Balıkesir, Eskişehir, Tekirdağ ve Mersin büyükşehir belediye başkanları da "Depreme hazır mıyız?" sorusuna cevap aranacak.

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, deneyim ve birikim paylaşımı amacıyla çevrimiçi toplantılar planlayan büyükşehir kent konseylerinin ilk toplantısını "Pandemi Döneminde Yapılan Çalışmalar" teması ile İzmir Kent Konseyi, ikinci toplantısını ise "Katılımcı Bütçe Çalışmaları" teması ile İstanbul Kent Konseyi ev sahipliğinde yaptığını anımsattı.

Büyükşehir kent konseylerinin üçüncü toplantısının Ankara Kent Konseyinin ev sahipliğinde yarın düzenleneceğini belirten Halil İbrahim Yılmaz, "Daha önce sadece ev sahibi büyükşehir belediye başkanı ve kent konseyi başkanının açılış konuşmalarının yaptığı bu toplantılarda, konu deprem ve kriz yönetimi olunca farklı partilerden en az 8 büyükşehir belediye başkanımız da konuşmalarda bulunacak. Onlar da tecrübelerini paylaşacaklar. Bugüne kadar bu anlamda farklı partilerden kriz ve deprem yönetimi konularında yapılan ilk toplantı olma özelliğini taşıyor." dedi.

Yılmaz, korona virüs tedbirleri nedeniyle video konferans yöntemiyle düzenlenecek toplantıda, konuşmacıların, tecrübeleri ve depreme yönelik aldıkları önlemlere ilişkin fotoğraf ve videolar eşliğinde sunum yapacağını ifade etti.

Toplantıyı, sadece depremin olduğu günlerle sınırlı kalmaması için düzenleyerek farkındalık oluşturmak istediklerini ve depremde sadece kriz yönetiminin yapıldığını vurgulayan Yılmaz, "Depremin olmadığı günlerde de depreme hazırlığa geçmemiz gerektiğini anlatmaya çalışacağız. Yani Japonya'da 8 şiddetindeki depremde bir insan kaybedilmezken biz neden 6 şiddetindeki bir depremde on binleri sokaklara döküyor, yüzlerce vatandaşımızı kaybediyoruz? Bu konularda bir farkındalık oluşturmaya çalışacağız." diye konuştu.

Kuşadası Körfezi'nde 4,8'lik deprem

 

Oktay: Deprem vergilerinin her kuruşunun hesabı verilir

 

Erdoğan: Bir yıl içerisinde depremzedelere evlerini vereceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)