BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiDenizli ihracatında yüzde 9'luk yükseliş----

Denizli ihracatında yüzde 9'luk yükseliş

Denizli ihracatında yüzde 9'luk yükseliş
01 Temmuz 2014 - 19:34 www.finansgundem.com

DENİB Yönetim Kurulu Başkanı Kocasert: Haziran ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9'luk artış gösterdi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, birliktlerince haziran ayında kayda alınan ihracatın, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9'luk artış oranı ile 187 milyon dolar olarak gerçekleştiğini bildirdi. 

Kocasert, haziran ayı ihracat rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye ihracatının haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre, yüzde 6,6 artış ile 12,5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini, ocak-haziran döneminde ise yüzde 7,3'lük artış ile 79,9 milyar dolarlık ihracata imza atıldığını hatırlattı. 

İhracattaki artışın haziran ayında da devam ettiğine işaret eden Kocasert, şunları kaydetti:

"Haziran ayında DENİB tarafından kayda alınan ihracat, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 9'luk artış oranı ile 187 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-haziran döneminde ise DENİB tarafından yüzde 15 oranında artış ile 1 milyar 162 milyon dolarlık ihracat kayda alındı. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, Denizli merkezli firmaların haziran ayındaki ihracatı ise yüzde 12 oranında artış göstererek 269 milyon dolara ulaştı. Bu performans ile Denizli, en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il arasında İzmir’in ardından ikinci oldu."

Kocasert, hem DENİB tarafından kayda alınan ihracat rakamlarının hem de Türkiye İhracatçılar Meclisinin Denizli ihracatına ilişkin verilerinin, kentin ihracatta ülke genelinin üzerinde bir performans sergilemeye devam ettiğini gösterdiğini ifade etti. 

"Irak'taki gelişmeler ihracatı olumsuz etkiliyor" 
Dış gelişmelerin ihracata yansımaları konusunda da değerlendirmelerde bulunan Kocasert, Irak'ta yaşana gelişmeler ve IŞİD'in Musul'u ele geçirmesinin, Türkiye'nin Irak'a olan ihracatını olumsuz etkilediğini belirtti.

Bu gelişmeler neticesinde haziran ayında Irak'ın, Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında ikincilikten üçüncülüğe gerilediğine dikkati çeken Kocasert, "Irak'a olan ihracatın normal seyrinde devam etmemesinin ihracat artışına olumsuz etkisi 2,5 puan oldu. Irak'ta en kısa zamanda huzur ortamının oluşmasını temenni ediyoruz" dedi.

Avrupa ve Türkiye'de parasal politikalar 
Kocasert, Avrupa Merkez Bankası'nın parasal genişleme sağlayıcı ve likiditeyi artırıcı politikalarıyla Avrupa'da iç tüketim ve talebin canlanmasının beklendiğini dile getirerek, bu durumun Türkiye'nin ve Denizli'nin ihracatına olumlu yansıyacağını ifade etti. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının haziran ayı içerisinde aldığı 0,75 puanlık faiz indirimini de değerlendiren Kocasert, faiz indiriminin ileriki dönemde enflasyona gerçekleşmesi öngörülen düşüşe paralel olarak devam etmesinin beklendiğini belirtti. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)