BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkDenizbank 278 milyon kar açıkladı----

Denizbank 278 milyon kar açıkladı

Denizbank 278 milyon kar açıkladı
08 Mayıs 2014 - 18:13 www.finansgundem.com

DenizBank 2014 yılının ilk çeyreğinde konsolide bazda 278 milyon TL kar elde ettiğini açıkladı

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "Konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak  725 şubemiz ve 14.732 çalışanımızla 2014 yılının ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümemize devam ediyoruz." dedi.

Ateş, DenizBank'ın geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin üzerinde bir performans ile konsolide bazda aktiflerini yıllık %43, yılsonuna göre %8 büyüterek 85,9 milyar TL'ye yükselttiğini, aermaye benzeri krediler dahil özkaynaklarını yıllık %40, yılsonuna göre %11 büyüterek 9,4 milyar TL'ye çıkardığını, ana fon kaynağı olan mevduatını yıllık %41, yılsonuna göre %6 artırarak 52,7 milyar TL'ye ulaştırdığını açıkladı.

GÜCÜMÜZE SBERBANK'LA GÜÇ KATTIK

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, yaptığı açıklamada zaten güçlü olan finansal yapılarının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydetti. Ateş, 2013 yılında temin edilen toplam 600 milyon ABD Doları sermaye benzeri krediye ek olarak, 2014 yılında da 450 milyon ABD Doları sermaye benzeri kredi temini ile Sberbank'ın
desteğinin devam ettiğini belirtti.

SEKTÖR ÜZERİ PERFORMANS

Aktiflerinin konsolide bazda 86 milyar TL'ye dayandığını hatırlatan Ateş, şunları söyledi: "DenizBank son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdi. Son yılda açtığımız 85 şube ve yarattığımız  5 bine yakın yeni iş gücüyle, Türkiye'nin en fazla şube açan ve istihdam yaratan özel bankalarından biri olurken  2014'ün ilk çeyreğinde, aktif, kredi ve mevduatını sektör ortalamalarının üzerinde artırmayı başardık.

YENİ YATIRIM PLANLARI

Sberbank'tan alacağımız destekle geçmiş yıllardaki hızlı büyümemizi önümüzdeki yıllarda da artırarak devam ettirmeyi planlıyoruz. 2014 yılında, enerji, inşaat, altyapı, turizm, sağlık, belediyeler, spor kulüpleri ve eğitim başta olmak üzere pek çok sektörde yeni yatırım planlarımız var. DenizBank'ın stratejik sektörlerdeki öncü banka yaklaşımı, Sberbank'tan aldığı desteğin de etkisiyle artarak devam edecek. Yaklaşık 86 milyar TL konsolide aktif büyüklükle Türkiye'nin ilk 5 özel bankasından biri olmamızı sağlayan ve bu cesur yolculuğumuzda bizi 17 yıldır yalnız bırakmayan 1,5 milyonu son bir yılda gelmiş 7,5 milyon müşterimize de teşekkür ediyoruz. Hissedarımız, dünyanın önde gelen finans devlerinden Sberbank'ın rüzgarı ile fark yaratmaya devam edeceğiz."
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)