BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Dengeli biçimde hızlandı'----

'Dengeli biçimde hızlandı'

'Dengeli biçimde hızlandı'
01 Nisan 2013 - 10:33 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl büyüme oranını değerlendirdi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu yıl büyümenin dengeli biçimde hızlandığı bir yıl olacağını ve Orta Vadeli Program'da öngörüldüğü üzere yüzde 4 civarında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, 2012 yılının dördüncü çeyreğinde gayri safi yurtiçi hasıla (GSYH) bir önceki yıl aynı döneme göre sabit fiyatlarla beklentilerin altında yüzde 1.4 arttı. 2012 büyümesi de yüzde 2.2 olarak gerçekleşti.
Şimşek büyüme rakamlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Küresel ekonomideki yavaşlamaya, en büyük ticaret ortağımız olan Avrupa Birliği'ndeki krizin derinleşmesine, bölgemizde artan jeopolitik gerginliklere ve yüksek seyreden petrol fiyatlarına rağmen Türkiye'nin yüzde 2.2 büyümüş olması bir başarıdır" dedi. Büyümedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye'nin 2012'de önemli kazanımlar elde ettiğinin altını çizen Şimşek, "Cari açık bir önceki yıla göre yaklaşık 28 milyar dolar daraldı. Enflasyon yüzde 6.2 ile son 44 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. Son bir yılda 1 milyon istihdam yarattık. Son 11 yılın en düşük işsizlik rakamlarını gördük. Kamu borç stokunun milli gelire oranı yüzde 36'ya geriledi" dedi.
"2013 yılı ise büyümenin dengeli biçimde hızlandığı bir yıl olacak" diyen Şimşek, şöyle devam etti: "Enflasyonist baskılardaki azalmaya paralel olarak para politikasındaki esneklik ile piyasalarda ve reel sektörde artan güven ortamı iç talepteki toparlanmayı olumlu yönde etkileyecektir. Bunun yanı sıra güçlü kamu mali dengelerimiz, sağlam bankacılık ve reel sektör bilançoları ile hanehalkının sağlam yapısı da büyümeyi destekleyecektir. Bu çerçevede bu yıl büyümenin OVP'de öngördüğümüz üzere yüzde 4 civarında gerçekleşmesini bekliyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)