BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDemet Sabancı'dan Johann Strauss’tan Mavi Tuna'yı yorumladı----

Demet Sabancı'dan Johann Strauss’tan Mavi Tuna'yı yorumladı

Demet Sabancı'dan Johann Strauss’tan Mavi Tuna'yı yorumladı
19 Mart 2019 - 14:22 www.finansgundem.com

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar her hafta sanat dünyasından önemli isimleri ağırladığı ‘Anjelika Akbar ile Sesler’'in bu haftaki konuğu başarılı iş kadını Demet Sabancı Çetindoğan oldu.

Demet Sabancı Çetindoğan, Anjelika Akbar’ın ‘’Küçükken hayalin piyanist olmakmış. Doğru mu?’’ sorusu üzerine ‘’Evet piyanist olmak istedim bir dönem. Ama senin gibi olamadım. Küçükken babam amatör olarak bildiği eserleri bize piyanoyla çalardı. 6 yaşındayken Fransız bir öğretmenden özel ders almaya başladım. Çevremde piyano dersi alan yoktu. Bazen kapı çaldığında saklandığımı hatırlarım. Oyunu bırakıp piyano başına oturmaktan dolayı üzülürdüm ama zamanla piyano çalmayı çok sevdim.’’ diyerek piyanoyla olan ilişkisinin nasıl başladığını anlattı.

Anjelika Akbar’ın ‘’Bizim için kısaca çalabilir misin?’’ ricasını kırmayan Çetindoğan, piyanonun başına geçti ve Johann Strauss’tan  "Mavi Tuna" eserini seslendirerek iş dünyasındaki başarısını piyanoda da gösterdi. Eserin son kısımlarında Akbar’ın da eşlik ettiği parçayı beraber çalan ikili izleyenlere müzik ziyafeti yaşattı.

Anjelika Akbar’ın, programında klasikleşen bölümü, konukla ettikleri sohbetten yola çıkarak program sonunda  anlık ve kişiye özel doğaçlama eser bestelediği anda ise duygulu anlar yaşandı. Demet Sabancı Çetindoğan kendisi için o an bestelenen doğaçlama eseri  çok beğendiğini dile getirdi.
 
 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)