BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEİK'te üst düzey atama----

DEİK'te üst düzey atama

DEİK'te üst düzey atama
25 Temmuz 2023 - 09:56 www.finansgundem.com

Applied Value Group Türkiye CEO’su Reyhan Baylan, DEİK Türkiye-İsveç Konseyi Başkan Yardımcılığı'na atandı.

1985 yılında kurulan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK), Türk özel sektörünün dış ticaret, uluslararası yatırımlar, hizmetler, müteahhitlik ve lojistik başta olmak üzere, dış ekonomik ilişkilerini yürütme; yurt içi ve yurt dışında yatırım imkânlarını araştırma; Türkiye'nin ihracatını artırmaya katkı sağlama ve benzeri iş geliştirme çalışmalarını koordine etmekle ilgili çalışmalarına devam ediyor. 

Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçisi Sn. Yönet Can Tezel, Stockholm Ticaret Müşaviri Gökhan Örnek ve DEİK Türkiye İsveç Konseyi Başkanı Sn. Bahadır Balkır ile diğer konsey üyeleri huzurunda, 20 Haziran tarihinde DEİK Türkiye-İsveç Konseyi Başkan Yardımcılığı’na atanan Applied Value Group Türkiye CEO’su Reyhan Baylan atamayla ilgili şunları söyledi.

“Atamanın iki ülke arasındaki ilişkilerin kritik bir dönüm noktasından geçtiği sürece denk gelmesinin büyük önem taşıdığına inanıyorum. Temmuz ayı itibarıyla Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğine destek vermesi, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin ve iş birliği fırsatlarının artmasını sağlayacaktır. Böylesine önemli bir pozisyona bu süreçte atanmanın büyük bir şans olduğunu düşünüyorum.  Applied Value Group’un Türkiye ofisini 2020 yılında açtığımızdan bu yana büyük yol kaydettik. Geçtiğimiz dönemde Eski İsveç Başbakanı Sn. Carl Bildt’i de İstanbul’da ağırlamıştık.  İsveçli iş insanları ile ilişkilerimizi geliştirmek ve İsveç’in ülkemize yatırım yapmasını sağlamaya yönelik çalışmalar gerçekleştirmek benim için büyük bir onur olacak.”

DEİK/Türkiye-İsveç İş Konseyi, Şubat 1993'te DEİK ile İsveç Ticaret Konseyi (Exportradet) arasında imzalanan İş Konseyi Anlaşması ile kurulmuştur. İsveç'in ekonomik refah seviyesi açısından yüksek bir pazar potansiyeline sahip olması nedeniyle kaliteli Türk tüketim ürünlerinin İsveç'teki pazar paylarını arttırmaları amaçlanmış olup iki ülke arasındaki yüksek teknoloji, ormancılık, tıp, elektronik ve enerji alanlarında iş birliği alanlarını tanıtmaya yönelik çalışmalar sürdürmektedir. İş Konseyi, özellikle ICT ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren İsveçli firmaların Türkiye'ye yatırım bazında çekilmelerine yönelik çalışmaların hayata geçirilmesi öncelikli hedefler arasında yer almaktadır.

DEİK'ten Körfez çıkarması

 

Elvan, DEİK üyeleriyle bir araya geldi

 

DEİK Başkanı Olpak, tarihi imzayı değerlendirdi: Ticaret artar

 

DEİK: Libya’ya ihracat arttı

 

DEİK'ten Macaristan'a yardım konvoyu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)