BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarDefine avcıları 1.5 milyar sterlinlik Bitcoin'in peşinde----

Define avcıları 1.5 milyar sterlinlik Bitcoin'in peşinde

Define avcıları 1.5 milyar sterlinlik Bitcoin'in peşinde
24 Mart 2024 - 14:16 www.finansgundem.com

Bir çöp sahasında 1,5 milyar sterlin değerinde Bitcoin olduğuna inanılması hazine avcılarını harekete geçirdi. Bu olay yetkilileri alarma geçirirken, çöp tesisinin korunması için ciddi önlemler alınıyor.

Galler'in Newport şehrinde bulunan geri dönüşüm ve atık sahası, define avcılarının ilgi odağı haline geldi. Tesiste 1,5 milyar dolarlık Bitcoin olduğu düşünülüyor. Yetkililer, metal dedektörlü girişimlere karşı tedbirler alarak endişe duyuyor.

NTV'den Göker Bilgiç'in haberine göre, erken dönem kripto yatırımcısı 38 yaşındaki James Howells, bu tesiste olduğunu iddia ettiği Bitcoin'leri için yasal mücadele başlattı. Howells, on yıl önce 8 bin Bitcoin'i sakladığı sabit diski yanlışlıkla çöpe attı. Howells, çöpe atıldığında Bitcoin'lerin değerinin 4 milyon sterlin olduğunu söylemişti. Bitcoin'lerin değeri bugün itibarıyla 412 milyon sterline denk geliyor. 

24 saat izleniyor

Belediye tarafından işletilen çöplüğün yetkilileri de bazı adımlar hayata geçirdi. Yaklaşık 1,5 milyar sterlinlik Bitcoin sakladığına inanılan çöp sahası, define avcılarından korunmaya çalışıyor. Bu çerçevede saha güvenliği artırıldı ve 24 saat kameralarla izlenmeye başladı.

Howells'in servetini kurtarma çabalarının sonucu belirsizliğini korurken, çimenli tepelerin altına gömülü en az 100 bin ton çöpün kazılmasının gerektiği belirtiliyor.

Kazılar çevreye zarar veriyor

Newport Belediye yetkilileri ise kazılması istenilen alanla ilgili endişelerini dile getirdi. Yetkililer, Howells'in sabit diskinin tesiste olduğuna dair kanıt bulunmadığını ifade ederek, kazıların çevreye zarar vereceğini dile getirdi.

2024 yılında yükselişini sürdüren Bitcoin, bugün itibarıyla 64 bin 972 dolardan işlem görüyor. Bitcoin, mart ayında 74 bin dolar bandına kadar yaklaşmıştı.

Çöpe attığı milyarlık Bitcoin’lerin peşini bırakmıyor

 

Bitcoin'de sert düşüş: Yüzde 5 geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)