BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDefense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder----

Defense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder

Defense News: ABD Türkiye'yi F-35 programından çıkarırsa Ankara Rus savaş uçağı tercih eder
20 Nisan 2019 - 13:10 www.finansgundem.com

Türk askeri yetkililerinin, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarması halinde Ankara'nın Rus savaş uçağı teknolojisini tercih edeceğini söyledikleri belirtildi.

Defense News'te yayınlanan Burak Ege Bekdil imzalı habere göre, üst düzey bir Türk askeri yetkili, olası bir durumda F-35'lere mutlaka alternatif bulacaklarını kaydetti.

Yetkili, teknolojik, ekonomik ve siyasi istişareler gerektiği için F-35'lerin alternatifi üzerine yorum yapmaktan kaçındı.

'RUS UÇAKLARI DOĞAL BİRİNCİ TERCİH OLUR'
Başka bir Türk yetkili, jeolojik değerlendirmelerin Rus uçaklarını 'doğal birinci tercih' yapacağını belirtti.

Yetkili, "ABD'li müttefiklerin müttefiklik anlayışı dışında hareket etmesi ve Türkiye'nin programdaki üyeliğini sorgulaması halinde, Rus savaş uçağı teknolojisi en iyi seçim olur" dedi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) ay başında yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 konusundaki net kararı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin F-35 operasyonel kapasitesiyle bağlantılı teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır. Bu önemli konuyla ilgili Türkiye ile diyaloğumuz devam etmektedir" denilmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan21 Nisan 2019 08:23

    Baski ambargo bize sökmez zaten f35 dokuluyor ruz su 57 heryönden daha iyi ancak bu itler biz su 57 lere dönusene kadar f16 icinde ambargo koyabilir

  • Muhammet Cerit20 Nisan 2019 16:50

    Yazarın nasıl biri olduğuna ilişkin şöyle bor yazı var, yazıyı okurken burada yazanları da dikkata almak lazım. https://defence.pk/pdf/threads/burak-ege-bekdil-professional-liar.464028/