BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDefansif hisselere dikkat!----

Defansif hisselere dikkat!

Defansif hisselere dikkat!
15 Ekim 2015 - 07:59 www.finansgundem.com

Causeway Capital Management yöneticilerinden Joe Gubler, defansif hisselerde seçici davranılması tavsiyesinde bulundu

Çin ekonomisinin yavaşlaması ve ABD’de faiz oranlarının yükselmeye hazırlanması ile gelişen piyasa yatırımcıları güvenli varlık arayışına girdi. Ancak Los Angeles’ta bulunan Causeway Capital Management yöneticilerinden Joe Gubler, defansif hisselerde seçici davranılması tavsiyesinde bulundu.

Gıda, içecek ve sağlık hizmeti sağlayıcıları gibi şirket hisselerinin fiyat-kazanç oranı, ekonomide sıkıntılı bir döneme girildiğinde daha iyi tutunma eğilimi gösteriyor. Bu hisselerin fiyat-kazanç oranı, MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi’nde Eylül ayında döngüsel muadillerine kıyasla yüzde 91 primle işlem gördü. Söz konusu fark 2008’den bu yana en geniş olarak kaydedildi.

Gubler’a göre tarihsel olarak, yatırımcıların bu tip menkul değerler için ödemeye istekli olduğu prim yaklaşık yüzde 7 civarında.

Gubler, “İnsanlar bunu güvenli bir işlem olduğunu düşünüyor ancak insanların ümit ettiği kadar güvenli değil” dedi. Gubler, “Konjonktürel hisse senedine yönelecekseniz, ekonominin bir felaket olmadığı gelişen piyasalardan alın” diye konuştu.

Gubler, Türkiye ve Polonya’daki petrol rafinerilerini beğendiğini çünkü petrol fiyatları gerilemiş olsa bile gaza yönelik güçlü talepten fayda sağladıklarını belirtti ve Brezilya, Malezya ve Endonezya şirketlerinde gerileme beklediğini ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)