BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinDedeman hacı oluyor----

Dedeman hacı oluyor

Dedeman hacı oluyor
10 Aralık 2014 - 07:43 www.finansgundem.com

Dedeman Grubu, Mekke’de Kabe manzaralı ve dünyanın en büyük otellerinden olacak bir projenin işletmesi için de aday oldu

Dedeman Otelleri Genel Müdürü Emrullah Akçakaya, grubun Kabe manzaralı bir otel projesinin işletmeciliğini almak için harekete geçtiğini söyledi. Akçakaya, “Dünyanın en büyük projelerinden biri. 5 bin 700 odalı, Kabe’ye 1000 metre. Bir Suudi Arabistanlı yatırımcının projesi. İşletmesi için bizim gibi dünyadan 23 farklı grup talip oldu” dedi.
Yaptıkları sunumla birlikte finale kalan 4 gruptan biri olduklarını vurgulayan Akçakaya, bu adaylıkta grubu öne çıkaran temel özelliği ise ‘Türk yemekleri ve misafirperverliği’ olarak gösterdi.

2023’te hedef 50 otel

Akçakaya, “Dünyadaki en büyük otellerden birini bir Türk markası olan Dedeman adıyla işleteceğiz. Bu hem Türkiye’den hacı adaylığı için gidenleri hem de başka ülkelerden Kabe ziyareti için gelenleri memnun edecektir. Tabii ki hacim çok büyük ama bizim de 50 yıllık bir deneyimimiz var. Özellikle Türk markasını pazarladık, zaten Türkleri tanıyorlar, seviyorlar” diye konuştu.
Akçakaya, Türkiye ve dünyanın farklı noktalarında 2023 yılına kadar 50 otelin işletmesini yapmak istediklerini ifade etti. Moskova’da 2, Riga’da bir otelin Dedeman olarak işletileceğini belirten Akçakaya, yeni yatırımlarla ilgili olarak şu bilgileri verdi:
“Bu süreçte çok hızlı ilerleyeceğiz. Yatırımcılar pek çok otel yapıyor ve mutlaka bir iyi markayla ilerlemek istiyor. Bizi tercih edenlerin oranı da çok büyük. 16 faal otelimiz var. Bunlardan üçü yurtdışında. Kazakistan, Özbekistan, Kuzey Irak, dördüncü yurtdışı ötelimizi de şubat ayında Moskova’da açacağız. İstanbul’da iki otelimiz var, iki otel daha açacağız. Biri Kanyon’un yanında, Dedeman Park Levent, mayıs başında ilk misafirlerimizi ağırlamayı planlıyoruz. Orada yatırımcımız Halk GYO. Bostancı’da, yatırımcımız Nuh Beton, orada bir 5 yıldız, bir de 4 yıldız otelimiz olacak. Biri Tokat’ta, biri Çorum’da, bir de Batman’da projelerimiz olacak. 2016’nın ilk çeyreğinde düşünüyoruz. Tiflis’te bir otel projesiyle ilgileniyoruz.” 

Neden 4 yıldıza ağırlık veriyor?

Dedeman otellerinin yıl içinde doluluk oranlarının yüzde 70 seviyesinde seyrettiğine dikkat çeken Emrullah Akçakaya, Türkiye turizminin yarattığı önemli kaynağın her yıl daha fazla artacağını düşündüklerini söyledi.
Akçakaya, özellikle iş için İstanbul’un tercih edilme oranının çok yüksek olduğunu kaydederek, “Bunlar genelde şehir-iş otelleri, insanlar işleri için Türkiye ve özellikle İstanbul’u tercih ediyor. Ancak geldiği zaman mesela otelin spa’sından faydalanmıyor, hatta odasında kaldığı süre bile belli. İyi bir kahvaltı, iyi bir internet ağı istiyor. Dolayısıyla almayacağı hizmetlerin fiyatını ödemek istemiyor. Yani her şeyimiz aslında beş yıldız ama hizmetler sınırlı, bu yüzden 4 yıldız” dedi. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)