BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDEAŞ'tan baraj tehditi----

DEAŞ'tan baraj tehditi

DEAŞ'tan baraj tehditi
29 Ocak 2017 - 09:02 www.finansgundem.com

Rus basınındaki haberlere göre DEAŞ militanları Suriye’deki Tabka Barajı’nın vanalarını açarak bölgeyi su altında bırakmaya başladı

Rusya'da yayın yapan Izvestia gazetesindeki habere göre, DEAŞ teröristleri Suriye'nin kuzeyindeki Tabka Barajı'nın 8 vanasından 3'ünü açarak çevredeki arazileri su altında bırakmaya başladı. DEAŞ'ın, bir tehdit unsuru olarak Tabka Barajı'nı elinde tutmaya devam ederken Suriyeli yetkililer, Rus basınına yaptığı açıklamada "Aslında teröristlerin barajı patlamaya ihtiyaçları yok. Tüm vanaları aynı anda sonuna dek açtıkları takdirde Rakka, Deyrezzor, Ebu Kemal, El Kaim ve hatta belki Ramadi'yi su basar" ifadelerine yer verdi. Teröristlerin, koalisyon uçaklarının vurma riskine giremeyeceği Tabka Barajı'nı mesken tuttuğunu belirten uzmanlar "Baraj yıkılırsa 9 metre yüksekliğinde dalgalar, saatte 7 kilometre hızla boşalmaya başlar. Baraj gölündeki su boşalırken, 119 kilometrekarelik bir alanda 7 metre derinliğinde yeni bir su alanı oluşacak. Bu alan Rakka'nın banliyölerini de kapsayacak. 67 yerleşim yeri su altında kalacak ve suların çekilmesi iki haftayı bulacak" öngörülerinde bulundu.

HAVAYA UÇURABİLİRLER

Rusya merkezli Sputnik'in haberine göre, DEAŞ militanları Rakka'yı terk etmek zorunda kaldıkları takdirde barajı havaya uçurup Deyr ez Zor yönüne doğru harekete geçebilir, hatta burayı örgütün sözde yeni başkenti haline getirebilir.

DEAŞ'tan kaçan siviller mayına bastı

Irak'ta terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Havice ilçesinden kaçmaya çalışırken, örgütün Tuzhurmatu yakınında yola döşediği mayınların patlaması sonucu 5 kişinin öldüğü, 10'unun yaralandığı bildirildi. Kerkük'ün güneyindeki Havice ilçesi ve ona bağlı 6 kasaba ile yüzlerce köy Haziran 2014'ten bu yana terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunuyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)