BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan yeni ayasa için flaş adım----

Davutoğlu'ndan yeni ayasa için flaş adım

Davutoğlu'ndan yeni ayasa için flaş adım
22 Aralık 2015 - 20:37 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere CHP ve MHP liderlerinden randevu istedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni anayasa, iç tüzük ve reformları görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den önümüzdeki hafta için randevu istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun bu isteği kabul ettiği öğrenildi.

Bu görüşmede mini anayasa önerisi kapsamında Yargıtay ve Danıştay yerine temyiz mahkemeleri, bireysel başvuruda yeni düzenleme, HSYK'nın yapısının değiştirilmesi, askeri yargının kaldırılması gibi başlıkların ele alınması bekleniyor. Başbakan Davutoğlu, yeni anayasa konusunda muhalefet liderlerine görüşlerini soracak ve yol haritasının belirlenmesi süreci başlayacak.

Davutoğlu, iç tüzük konusunda da genel kurul çalışmalarının 'yasama' ve 'tartışma' günleri olarak ayrılmasını teklif edecek. Bütçe için de muhalefetle görüşecek olan Başbakan Davutoğlu, yeni hükümetin reformları için destek isteyecek.

İKİ LİDERLE 28 KASIM'DA MECLİS'TE GÖRÜŞMÜŞTÜ
Davutoğlu, 28 Kasım'da Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile Meclis'te ayrı ayrı bir görüşme gerçekleştirmişti. Başbakan Davutoğlu'nun iki liderle Aralık ayında TBMM'de geçiçi bütçe yerine kalıcı bütçenin kabulü konusunda fikir alışverişinde bulunduğu öğrenilmişti. Dolayısıyla kalıcı bütçe konusundaki görüşlerin iki liderden de alınması bekleniyor. Davutoğlu, Ocak ayı içinde kalıcı bütçenin yapılacağını açıklamıştı.

Bir başka gündemin ise dış politika olması bekleniyor. Başika Kampı'ndaki Türk askerinin varlığı, düşürülen jet sonrası Rusya ile olan ilişkiler ve Suriye'deki gelişmelerin de bu bağlamda ele alınması bekleniyor.

Başbakan Davutoğlu, 28-29 Aralık tarihlerinde Sırbistan'a bir ziyaret gerçekleştirecek. Dolayısıyla görüşme trafiği Sırbistan ziyareti sonrası olacak.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)