BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDavutoğlu'ndan Turhan'a ziyaret----

Davutoğlu'ndan Turhan'a ziyaret

Davutoğlu'ndan Turhan'a ziyaret
06 Nisan 2013 - 10:16 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Borsa İstanbul'a övgüler yağdırdı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Borsa İstanbul'un, son yapısal değişikliklerle ülkenin ölçek büyüttüğü bir dönemde, bu ölçeğin hakkını veren yeni bir hamle içinde olduğunu söyledi.
Davutoğlu, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan'ı, İstinye'deki Borsa binasında ziyaret etti.
Ahmet Davutoğlu, ziyaret sonunda yaptığı değerlendirmede, Anadolu Ajansı'nın 93. kuruluş yıl dönümü ile Borsa'nın üçüncü yenilenme hamlesinin kesiştiğini ifade etti.
Borsa'nın 1860'larda başlayan ilk oluşumdan sonra 1987'de reorganize edildiğini ve bugün de tarihi bir gün yaşadığını belirten Davutoğlu, ''Borsa, bütün ilişkili diğer kurumları da bünyesine katarak yeni bir yapıya kavuştu. Bu vesile ile değerli Başkan İbrahim Turhan'a bir tebrik ziyaretinde bulunduk'' dedi.
Ülkelerin yükselişi ile piyasaların yükselişi arasında doğrudan irtibat bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ''Bir ülke eğer dış politikada, ekonomide ve diğer bütün alanlarda küresel bir oyuncu olma kararı almış, stratejisini ona göre geliştirmişse o ülkenin piyasasının da küresel ölçekte olması lazım. Bu noktada Borsa İstanbul, son yapısal değişikliklerle aslında ülkenin ölçek büyüttüğü bir dönemde, bu ölçeğin hakkını veren yeni bir hamle içinde. Bu, Türkiye'nin uluslararası alandaki gücünü artırmasının yanında, aslında Borsa İstanbul'un çevre bölgelerdeki diğer borsalara biraz olsun manevi yakınlık anlamında abilik, öncülük etme özelliğini de güçlendirecek'' diye konuştu.
İstanbul'un küresel bir finans merkezi olacağını, Borsa İstanbul'un da küresel bir borsa olarak en üst konumda yerini alacağını kaydeden Davutoğlu, ''Borsa İstanbul, bizim bütün tarihdaşlarımız, gönül coğrafyamızın olduğu bütün alanlardaki borsaları da inşallah bir lokomotif gibi peşinden sürükleyecek. Bu anlamda Borsa İstanbul bugün büyük bir hamle gerçekleştirdi. İnşallah önümüzdeki yıllarda çok daha büyük hamlelerin içinde olacağız. Sayın İbrahim Turhan'ı ki akademisyen olarak da eski meslektaşımız ve çok eski hukukumuz olan bir arkadaşımızdır ve ekibini bu çalışması dolayısıyla tebrik ediyorum'' ifadelerini kullandı.
''Borsa İstanbul, bölge için çok önemli bir değişimin ilk adımı''
İbrahim Turhan ise ''Sayın Dışişleri Bakanımız, benim aynı zamanda talebesi olmaktan da iftihar ettiğim, vizyoner bir devlet adamımız. Onun bu özelliği zaten her yerde takdir ediliyor şu anda. Onların çıtayı yükselttikleri yeri, başta Başbakanımız olmak üzere diğer bütün Hükümet üyelerimizin ortaya koydukları çalışmalarla Türkiye'nin açtığı kapasiteyi bizler de bütün kurumlar olarak doldurmaya gayret ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
Borsa İstanbul olarak Türkiye'nin yakın coğrafyasında hem ortaklıklar hem işbirlikleri hem de teknik ve eğitim anlaşmaları gerçekleştirdiklerini anlatan Turhan, şöyle devam etti:
''Sadece geçtiğimiz yıl Balkanlar'da Arnavutluk, Karadağ, Hırvatistan, Makedonya, Bosna Hersek ve Banya Luka borsalarıyla, Kuzey Afrika'da Fas, Cezayir, Libya, Tunus ve Mısır borsalarıyla, Orta Doğu'da Suudi Arabistan, Abu Dabi, Dubai, Katar ve Bahreyn borsalarıyla, Orta Asya'da Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Türkmenistan borsalarıyla işbirliği anlaşmaları imzaladık. Bunlardan bir kısmı somut netice üretecek noktaya geldi. Dolayısıyla başta sayın Başbakanımız olmak üzere Hükümetimizin çizdiği vizyonun biz de altını doldurmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.''
Borsa İstanbul'un bugün yaşadığı değişim ve dönüşümün esnekliklerini, etkinliklerini ve etkililiklerini artırarak bu projeyi hayata geçirme noktasında kendilerine ivme ve dinamizm kattığını dile getiren Turhan, bunun bölge için çok önemli bir değişimin ilk adımı olduğunu söyledi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)