BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan sert tepki----

Davutoğlu'ndan sert tepki

Davutoğlu'ndan sert tepki
08 Ekim 2014 - 19:44 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Güvenlik Zirvesi sona erdi. Davutoğlu, zirve sonrası açıklamalarda bulundu

Başbakan Davutoğlu, "Şimdi herkesin muhasebe etme vaktidir ve herkesin de bilmesi gerekir ki; biz bu devleti ve hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakanlık'taki Güvenlik Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Şimdi herkesin muhasebe etme vaktidir ve herkesin de bilmesi gerekir ki; biz bu devleti ve hukuk düzenini hiçbir şeye feda etmeyiz. Eğer böyle bir kargaşa ortamı yaratılmak isteniyorsa ki birileri böyle bir çaba içindelerse onlar da bilmeliler ki, kendi başları daraldığında bile sığınacakları yer Türkiye Cumhuriyeti devletinin gölgesidir." dedi.

Davutoğlu, "Biz her şekilde bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruruz, Kobani'nin de hukukunu koruyacak olan yegane güç Türkiye Cumhuriyeti devletidir, oradaki kardeşlerimizin." şeklinde konuştu.

Çözüm süreci ile kamu düzeninin birbirinin alternatifi olmadığını belirten Davutoğlu, "Gerek Başbakanlık görevini devraldığımda gerekse AK Parti Kongresi'nde Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de çözüm sürecine olan bağlılığımızı vurguladık ama çözüm sürecini garanti edecek olan şey, temel unsur, kamu düzenidir. Hiçkimse çözüm sürecinin arkasına saklanarak kamu düzeni üzerinde herhangi bir manipülasyona, provokasyona izin veremez" dedi.

Davutoğlu, "Kimyasal silah kullanımına, scud füzelerine, varil bombalarına sessiz kalanlar, Kobani'de bir anda Türkiye'nin bu meseleyi çözmesi gerektiği gibi uluslararası algıyı oluşturmaya çalışıyorlar. Bütün bu gelişmelerin vebali öncelikle BM Güvenlik Konseyi'nin ve daimi 5 üyenin üzerindedir." ifadelerini kullandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)