BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Paris'ten önemli mesaj----

Davutoğlu'ndan Paris'ten önemli mesaj

Davutoğlu'ndan Paris'ten önemli mesaj
11 Ocak 2015 - 18:57 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris saldırıları sonrası Müslümanlara yönelik olası saldırıların Avrupa'nın çok kültürlülüğüne darbe vuracağını söyledi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te bulunmasının nedeninin Türkiye'nin ilkesel bir tavırdan kaynaklandığını söyledi. Türkiye'nin Paris'teki saldırı ile Şam'da yaşanan insanlık trajedilerine karşı aynı tavırı gösterdiğini anlatan Davutoğlu, dünyanın başka bir coğrafyasında benzer saldırılara karşı da aynı ilkesen tavrın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te Türkiye Büyükelçiliğinde basın toplantısı düzenledi. Paris'teki saldırılar sonrası Müslümanlar'a yönelik olası baskıların, Avrupa'nın kültürüne darbe vuracağını söyleyen Davutoğlu, bazı Avrupa ülkelerinde camilere yönelik saldırıları hatırlattı bu tür saldırılara da karşı çıkalması gerektiğini ifade etti. Davutoğlu, basın toplantısında şunları söyledi;

"Son derece anlamlı. Esas itibariyle birçok açıdan önem taşıyor. Türkiye terör söz konusu olduğunda dünyanın her yerinde aynı tavrı sürdürmüştür. Gazze'deki saldırıya nasıl sesimizi yükseltmişsek buna da sesimizi yükseltiyoruz. Bu açıdan buradan bulunmamıs küresel mesajın algılanması açısından önemlidiydi. Bu mesaj tüm dünyaya verilen bir mesajdır. Herkezin yüzleşmesi gereken bir durumdur terör tehdidi. Avrupa'daki Müslüman Türkler açısından da önemlidir. Burada bulunarak bu terör saldırısını istismar edenlere karşı bir cevabımızdır. İslam, Avrupa'nın asli unsurudur. Dinler üzerinden bir gerilim yaratmak isteyenler Avrupa kültürüne ihanettir.

Bu süreç içerisinde onlarca camiye saldırıyı yapanlar da Avrupa kültürüne yapılan saldırıdır. Bizim buradaki vatandaşlarımız onlar için bir teminattır. Burada bulunmakla, aynı kararlılıkla dayanışmanın ortaya çıkmasını istiyoruz. Camilere yönelik saldırılar için de Avrupa'dan aynı tepkiyi bekliyoruz. İlkesel tutumumuzu burada da sürdürüyoruz. Terörden çok çekmiş bir ülke olarak teröre sesimizi yükselteceğiz. Filistin ya da Suriye'deki baskılara da karşıda sesimizi yükseltemeye devam edeceğiz. İnsan onuruna, insani değerlerine aynı saygıyı beklediğimizi vurgulamak istiyoruz.

Burada birçok dünya lideri ile görüşme fırsatı bulduk. Başta Alman Başbakanı, İngiltere Başbakanı, Avrupa Konsey Başkanı ile istişara etme fırsatı bulduk. Yunanistan Başbakanı ile de uzun bir süre görüşme gerçekleştirdik. İslam dünyasından gelen liderleriyle de görüşme fırsatı bulduku.

Sayın Hollande'ın terör saldırısı sonrası yaptığı açıklama çok önemlidir. Bu olayı Müslümanlar'a karşı kullanmak isteyenlere en güzel cevaptır. Filistin'i devlet olarak tanıma çabaları da çok önemlidir. Bu gerilim İslam dünyasında yaşanan dramlara sessiz kalınması nedeninin de bir parçasıdır bu olaylar. Bu konuda Avrupa'da daha fazla bir duyarlılık kazandığını biliyoruz. Bunun yanısıra Avrupa'da ırkçılığında arttığını görüyoruz. Bizim bugün burada, vatandaşlarımızın da Türk bayraklarıyla bulunması çok açık mesajdır. Biz buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. 

Açık söyleyim, ekonomik krizin de ivme kazanmasıyla Avnupa'da buna yönelik ciddi bir kayma vardır. Bunun yanısıra duyarlı bir kesimi de bulunması memnuniyet vericidir. Bugün biz bunu Paris'te yerine getirdik, yarın Şam'da da masum insanlar katledildiğinde benzer bir tepkisi dünya liderlerinden beklemek bizim hakkımızdır.

Bugünlerde ortaya konulan resim, geleceğe yönelik neler yapılacağının da en güzel örneğidir. Eğer, Türkiye Avrupa Birliğin'e üye olsaydı, bu karşıtlıklar inanın ortaya çıkmazdı. Popülist tavırlar ve başka kültürlere karşı tepkiler bunları doğuruyor. Bu saldırıyı yapanlar Paris'te yetişen gençler. Dolayısıyla bu saldırıyı düzenleyen teröristlerin bu tür faaliyetlere kapılmamaları gerekir. Şu anda hepimizin üzerinde titizlikle durulması gereken konu insanı durumdur ve Avrupa'nın çok kültürlülüğünü korumaktır."
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)