BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Kürkçü'ye Türkçe tepkisi!----

Davutoğlu'ndan Kürkçü'ye Türkçe tepkisi!

Davutoğlu'ndan Kürkçü'ye Türkçe tepkisi!
19 Nisan 2016 - 14:31 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine İngilizce soru soran HDP'li Ertuğrul Kürkçü'ye çok sert tepki gösterdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nde kendisine, Güneydoğu'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarla ilgili İngilizce soru soran HDP milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ye sert yanıt verdi.

''2015 Temmuz ayından beri PKK ve devletin güvenlik güçleri arasında bir çatışma sürüyor'' diyen HDP'li Ertuğrul Kürtçü'ye Davutoğlu "Sayın Kürkçü’nün çalışma gününün Türkçe olarak belirlendiği bugünde Türk Başbakanı’na Türkçe hitap etmesini beklerdim'' diye yanıt verdi.

Davutoğlu; Kim yaparsa yapsın eğer sokaklara mayın döşerse keskin nişancı yerleştirirse bomba yüklü araçlarla vatandaşlarımıza saldırışa onunla mücadele etmek benim görevimdir ve her Türk vatandaşı kendini güvenli hissedene kadar mücadelemiz sürecektir.

İNGİLİZCE YERİNE TÜRKÇE SORSAYDINIZ

Davutoğlu, Türkçenin AB dilleri arasına girdiğini hatırlatarak "Keşke İngilizce yerine Türkçe sorsaydınız" dedi:

Yaklaşık 200 çocuk ve kadın öldürüldü, 2 bin kişi yerlerini boşaltmak durumunda kaldılar. Güvenlik operasyonları esnasında insanların haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Suriye'de savaş dışında başka bir mekanizma var mı?

Her şeyden önce, sayın Ertuğrul Kürkçü'nün, Avrupa Birliği'nin 8 resmi çalışma dilinden biri olan Türkçeyi kullanarak bana soru sormasını dilerdim..

PKK GERİLLA DEĞİL ALÇAK...

Kamu güvenliği olmadan bir ülkede yaşanması mümkün değil. "Eğer kendisi PKK'nın vurduğu hastanede tedavi görüyor olsaydı, PKK'ya gerilla değil,alçak bir terör örgütü derdi"

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Urfalı19 Nisan 2016 16:04

    10 bin yıldır anadoluda olan Kürtler , Türkiye meclisinde ,kürtçe konuştuğunda zıplıyorsunuz. ne oldu ingilizce konuşunca zorunuzamı gitti? davutoğluda o anda ingilizce hitap ediyor, avrupa birliği parlamentosunda.

  • fatih islambul19 Nisan 2016 14:58

    BAŞBAKANIM HAKLISIN BUNLAR ÜLKEMİZE İNGİLİZ ZATEN ALLAH ÜLKEMİZİ BUNLARDAN KORUSUN

  • fatih islambul19 Nisan 2016 14:56

    SAYIN BAŞBAKANIM BUNLAR ÇİBANIN BAŞI BUNDAN NE BEKLENİRKİ BUNLARIN BAŞINI EZECEKSİNKİ ÜLKEM HUZUR BULSUN.