BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan faizsiz kredi müjdesi----

Davutoğlu'ndan faizsiz kredi müjdesi

Davutoğlu'ndan faizsiz kredi müjdesi
14 Ocak 2015 - 12:59 www.finansgundem.com

Başbakan Davutoğlu, "Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde faizsiz kredi vereceğiz. Bu meslekleri yaşatmak bizim için büyük bir emanet" dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da "TESKOMB Yeni Türkiye Buluşması" programında yaptığı konuşmada esnafa yönelik faizsiz kredi müjdesi verdi.

Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere faizsiz kredi verileceğini belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bu meslekleri yaşatmak bizim için bir görevse, sadece görev değil, emanetse, kültürel mirassa kredide faiz düşünülebilir mi? Bu mesleklerde çalışana faizsiz kredi verilecek.

Biz, ustalık mertebesine gelmiş kardeşlerimize özel bir imkan tanıyalım dedik. 3 yıl ustalık belgesi olup yeni işyeri açmış olan kardeşlerimize faizsiz kredi vereceğiz. Yola çıkana yolun hayırlı olsun demek gerek. Ona bereket olsun, hayrolsun, yolun ve helal rızkın bereketli olsun diyebilmek için faizsiz kredi vereceğiz.

Bu sene 600 milyona çıkardığımız Halk Bankası kredilerinin faizlerini karşılama miktarını, 'Yüz milyon artıralım' denildi, ben bununla da yetinmedim, 150 milyon artırıyoruz. Esnaf ve sanatkar kültürünün devamı için perakende ticarette ne tedbir alınması gerekiyorsa aldık, bu bizim için bir prensip meselesidir.

Sizi gittikçe cesamet kazanan ve büyüyen yapılar karşısında kesinlikle ezdirmeyeceğiz. Alışveriş merkezi açılması kriterlerini değiştirdik ve her alışveriş merkezinde esnaf ve sanatkarımıza en az yüzde 5 pay yer ayrılması zorunluluğu getirdik."
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • çılık22 Ocak 2015 08:41

    Bir bankayı batiralim, ne pahasına olursa olsun, zira o banka batarsa başımız göğe erecek. Ama kaybolmaya yüz tutan meslekleri de destekleyelim ki onlar batmasın.

  • KILIÇ14 Ocak 2015 22:49

    HALKA VERDE SANA DUA ETSSİNLER BU GÜNE KADAR VERİLEN KREDİLER DÖNMÜŞMÜ

  • he ya14 Ocak 2015 16:14

    faiz islamda genel bir tanımdır, bir tek mevduat değildir. rant, fahiş vergiler, zamların maaşlardan fazla olması, halkın fakirleştirilmesinin hepsi faizdir. banka mevduatı gibi göstermeye çalışmak bizim kitap okumayan cahil toplumları kandırır aldatır ancak

  • MEMSA 14 Ocak 2015 15:16

    MENSA HOLDİNG (MEMSA) Batıyor Başbakanım kurtar bizi