BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan erken seçim yanıtı!----

Davutoğlu'ndan erken seçim yanıtı!

Davutoğlu'ndan erken seçim yanıtı!
26 Ocak 2016 - 14:30 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında erken seçim iddialarını yanıtladı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Türkiye 2015'te iki önemli seçim yaşadı. Bugün yaklaşık yüzde 50 oy alan hükümet yönetiyor. Bu milletin hizmeti için 24 saat yetmiyorsa 25 saati, 7 gün yetmiyorsa 8'inci günü Allahımızdan isteyeceğiz. Her şeyden kısacağız ama hizmetten kısmayacağız. Daha az dinleneceğiz, daha çok çalışacağız. 

1 Kasım seçimlerinin ardından hükümet programımızı açıkladık. Reformlarımız, projelerimizi hayata geçirmeye başladık. Grup toplantılarımızda reform ve vaatlerimizde bilgi aktarıyorum. Bu bizim haftalık muhasebe toplantımızdır. Reformlarımızın yüzde 30'unu, vaatlerimizin yüzde 66'sını gerçekleştirdik. 

ERKEN SEÇİM İDDİALARI

Bizim programımız belli. Seçimin üstünden geçen bu kısa zamanda verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Türkiye için hizmet, reform dönemi başlamıştır. Her şey yoluna girmiş, gelecek hedeflerine yürürken, birileri bu istikrarlı yürüyüşten rahatsız oldu. Birileri erken seçime gidileceğini söyleyerek kafaları karıştırmaya başladı. Türkiye'nin erken seçim gibi bir gündemi yoktur. Son iki yıl içinde 4 seçim yapılmıştır, ve milletimiz yüzde 50'ye yakın oyu sizlere ikram etmiştir. Bunun gereğini yapmadan erken seçim söz konusu olamaz. 
Kısır çekişmelerden uzaklaşarak bu ülkenin kalkınma hedeflerine odaklanmamız lazım. Demokrasi, adalet, toplumsal hayatımızı geliştirmemiz lazım. Bu ülkenin şehirlerini barış şehirleri haline getirmemiz lazım. Bizim için her dakika çok değerli. Bu ülkede seçim yapılacaktır ama 4 sene sonra yapılacak. Yabancı yatırımcıların bunları bize sorduğuna şahit oldum. Türkiye'nin normale döndüğü her dönemde bu tür siyasi projelerin içine giriyor. Bunlar belli maksatlarla ortaya atılan asılsız dedikodulardır. Gözümüzü hedeften ayırmayız, hiçbir kumpasa mahal bırakmayız. Bu siyasi hareketi asla durduramayacaklar. Bizim ülkemizi için büyük rüya ve hayallerimiz var. 

YENİ ANAYASA

TBMM çatısı altında ortaya çıkan ortak irade ile Türkiye cunta anayasası ile daha fazla yol alamaz. Milletin onayından, milletin seçtiği Meclis'ten güç almamış bir anayasa Türkiye'nin anayasası olamaz. Demoratik, özgürlükçü bu ülkeye yakışan bir anayasa hazırlamalıyız. 
Meclis'teki bütün partiler Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerini belirlediler. Türkiye'ye yeni bir anayasa borcumuz var. Türkiye her alan reformlar yaparken, buna yakışır bir anayasa da hedeftir. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)