BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan Demirtaş'a sert tepki----

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert tepki

Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert tepki
24 Aralık 2015 - 14:09 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' açıklamasını ihanet olarak niteledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO Congresium'da KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni'ne katıldı.

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından notlar;

* Sayın bakanım sizin teşvikinizle Kenya'dayım. Ama polis beni içeri almıyor. Lütfen yardım edin, dedi.  Hemen büyükelçimize söyledim kendisini gidip aldı. Bu vazgeçmemektir işte.

*  2002'den önce neden böyle yatırımlar yoktu. Fabrika sahipleri bile çocuğunun hayatını garantiye almak için devlet memuru olsun diye uğraşıyordu.

* Şimdi iş sahipleri artık günlük değil yıllara dayalı planlar yapıyorlar. İnsanımızın hayatını bütünlüklü şekilde el aldık. 
Her başarının altında insan var. Dünyanın en büyük altın ve mücevher yataklarına sahip olsanız ama bunu üretecek ve satacak insan yoksa ne işe yarar?

* Günümüzde öyle işler var ki, sermaye ve alana da gerek yok. Sadece zeka ve girişimcilik yeter.  Özellikle genç ve kadın nüfusumuzu teşvik ediyoruz. Hükümet olarak en önemli başarılarımız arasında ekonomi faktörüdür. Birçok ülke Türkiye'de uygulanan rasyonel ekonomil modelini örnek alıyor.

'TÜRKİYE'NİN İLERLEMESİNDE KOBİ'LERİN YERİ ÇOK BÜYÜK'

* Ekonomik politikamızın en çok fayda sağladığı KOBİ'lerdir. Ekonominin bel kemiği kobilerdir. Onun içindir ki G20'de buna yer verdik.  Türkiye'nin ilerlemesinde KOBİ'lerin yeri çok büyüktür.  Türkiye milli gelirini bu rakamlara getirdiyse bunda Kobilerimiz etkili olmuştur. Hiçbir zaman statükoya değil devrimci bir anlayışla küresel bir perspektif geliştirdik. 
KOSGEB olarak Kobilerimizin yanındayız.

'KAZDIKLARI HENDEKLERİN İÇİNE KENDİLERİ DÜŞECEK'

* Terör örgütü ülkemizin çevresinde yaşanan olaylara müdahil olmasını engellemek isteyenlerin maşası olarak terör olaylarını başlattı. Hangi ülkelerle ne tür hesaplar içerisinde olduklarını takip ediyoruz.

* Vatandaşlarımızın malını mülkünü hayat alanlarını talan ediyorlar. Bölgedeki vatandaşlarımızın dükkanlarını yakıp yıkıyorlar. Bunların hepsi nafile çabalar. kardeşliğimizin önüne barikat kurup hendek açmaya çalışanlar başarılı olamayacak.

* Bu hendekleri açan ve savunanlar kazdıkları hendeklerin içine kendileri düşecek. Biz sağlam köklere sahip bir milletiz. Birlik ve kardeşliğimizi bozacak girişimlere izin vermedik, vermeyeceğiz. Terörün vatandaşlarımızı mağdur etmemesi için gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın yanında olmaya ve yaralarını sarmaya devam edeceğiz.

'TERÖRE KARŞILIK ESNAFIMIZA DESTEK VERECEĞİZ'

* Terörden etkilenen esnafımıza gerekli desteği vereceğiz. Bölgede ekonomik hayatın canlanması için ek adımlar atacağız. 
KOSGEB bir destek kurumu ama aynı zamanda bir eğitim kurumu. Dünyada en önemli mesele genç istihdam meselesidir. Gençler iş sahibi değilse sosyal patlama riski var.

* Türkiye'nin sadece içeride değil, dışarıda da yüzünü ağartacak projelerle örnek olacaksınız.  Bu millete zıt ne varsa bunlar onlarla görüşüyor. Yurtdışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet etmeye çalışıyorlar. Türkiye kiminle kriz yaşıyorsa onlar orada belirliyorlar.

'TAM BİR İHANETTİR'

*  HDP Eş Genel Başkanı'nın Rusya'da, 'Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı' demesi tam bir rezalet ve tam bir ihanettir. Böyle bir süreçte Rus uçakları masum Türkmenleri, masum Arapları, masum Kürtleri Azez'de, Halep'te, İdlip'te, Bayırbucak'ta bombalarken koşa koşa Rusya'ya gidip destek bildirmek açık bir şekilde bu millete ihanet etmektir. Bu açık bir aymazlıktır.

'VATANDAŞ OLARAK UTANIYORUM'

* 1 Kasım seçimlerinden çıktık ama bazı şeyleri görünce bir vatandaş olarak utanıyorum.  Türkiye İran'la sorun yaşarsa İran'ın yanında yer alırım ne demek. Bu Kurtuluş Savaşı'nda işgalcilerle bir olan psikolojiyle aynı şeydir.

* Maalesef CHP Genel Başkanı ve yönetimi açıkça bu ifadeleri kullanarak hainlik eden, iftira ederek Türkiye'nin itibarını zedeleyen bu sözler karşısında yeterli tepkiyi göstermediler. Aksine 'Biz bu milletvekilini yedirtmeyiz' dedi, Sayın Kılıçdaroğlu. Bizim kimsenin milletvekilinin yedirilmesi gibi bir derdimiz yok. Milletvekiliniz hayırlı uğurlu olsun size. Böyle milletvekili de size yakışır.

* Bunlar katil Esad'a koştu. Esad 500 bin insanı katlettiği için aramız bozuldu. CHP Mısır ve Suriye'ye koştu. HDP'de Rusya'ya koştu. Biz 1 Kasım'da milletin bağrına koştuk.

* Bizim AK dediğimize Kara demenize alıştık ama bari bu ülkeye dair bir şeyleriniz olsun.  Bunlar boş hezeyanlardır. Bütün dünyada Suriye'ye dönük destansı desteğini konuşuyor.  Bütün dünya Türkiye'yi her anlamda takdir ediyor. Bu seslere biz kulak asmayız ve yolumuza bakarız. 

* KOSGEB'in bu yıl destekler için ayrılan bütçeyi büyük oranda kullanmasından, hatta ek bütçe talebinde bulunmasından da büyük mutluluk duyuyorum. Bütün bu bütçeler kullanılsın, ödenekler, ek bütçeyi de inşallah tekrar tekrar vermeye hazırız."
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)