BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDavutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması----

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması

Davutoğlu'ndan bedelli askerlik açıklaması
17 Şubat 2015 - 07:43 www.finansgundem.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu bedelli askerlik paralarının nereye gideceğini açıkladı

Başbakan Davutoğlu Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu açıklama sonrası, özel uçak ile Pakistan'a hareket etti. Davutoğlu bedelli gelirlerini nereye harcanacağını açıkladı.

Bakanlar kurulu toplantısı ardından, Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın rutin olarak basına yaptığı açıklamayı bu kez Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptı. Basın toplantısını Ankara Esenboğa havalimanında gerçekleştiren Davutoğluoğlu bu deşikliğin sebebini Pakistan ziyareti olduğunu belirtti.

BEDELLİ ASKERLİK GELİRİ SAVUNMA SANAYİİNE GİDECEK

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın Bakanlar Kurulunda bedelli askerlik başvurularıyla ilgili bir rapor sunduğunu aktaran Davutoğlu, şu bilgileri verdi: "Başarılı bir netice alındığını söylemek istiyorum. Şu ana kadar 203 bin 824 kişi bu imkandan istifa etti. 3 milyar 668 milyon 832 bin lira bedel ödendi. Bu miktar doğrudan Savunma Sanayi Fonu'na gönderilecek. Bu noktada yapılan her ödeme, Türkiye'nin savunmasının güçlendirilmesi yönünde kullanılacak. Şu hususu karşılaştırma olarak vermek isterim: 1987, 1992, 1999 ve 2002 yılında uygulanan bedelli askerlikten toplam 193 bin 147 kişi istifade etmişti bu rakam son uygulamada 203 bin 824'e çıkarak şimdiye kadarki toplamın daha fazlası bir sayıya ulaşmış oldu. Bu da bunun bir ihtiyaç olduğunu ortaya koyuyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde bu bedelli uygulamasından gelecek kaynağın savunma sanayinde en etkin şekilde kullanılması için gerekli çalışmalar yürütülecek."
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tutiii20 Şubat 2015 22:09

    Bu hükümet 88lilere bedelli vermesin hayatta bunlara oy yok verenlerde bir düşünsün bir daha düşünsün... Insanın geleceğini karartmana günahımı vermem

  • uğur20 Şubat 2015 13:58

    Yazıklar olsun Davutoğlu 88 lileri bitirdiniz en az senin kadar çevrem var sana birtane oy yok...