BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDarphane'de grev sona erdi----

Darphane'de grev sona erdi

Darphane'de grev sona erdi
13 Eylül 2013 - 14:24 www.finansgundem.com

Darphane'de 68 gündür devam eden grev sona erdi.

249 işçinin çalıştığı darphanede 8 Temmuz’da başlayan grev bugün sona erdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Twitter hesabından “Darphane grevini uzlaşıyla sonuçlandırdık. Herkese hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini paylaştı.
Çelik, Bakanlık’taki Reşat Moralı Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında da bu yıl önemli toplu sözleşmelere imza attıklarını söyledi.
Uzlaşma ve dialog çerçevesinde sonuçlandırdıkları toplu sözleşmelerden birinin, kamu çalışanlarına ilişkin olduğunu belirten Çelik, emekliler ve kamuda çalışan işçilere yönelik de önemli düzenlemeler yapıldığını söyledi.
Çelik, arabulucu olarak yaptıkları çalışma neticesinde TEKSİF ve İSTEBİR’deki grevlerin uzlaşıyla sonuçlandığını hatırlattı.
Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü bünyesinde 68 gündür devam eden grevin de sonlandırılması için Basın-İş Sendikası Genel Başkanı Yakup Akkaya ile Kamu-İş temsilcisinin uzun bir çalışma yürüttüklerini vurguladı.
Çerçeve protokole ilave olarak devam teşvik primlerinde yüzde 3'lük bir artış sağlandığına dikkati çeken Çelik, “Gerek çerçeve protokolü gerekse son devam teşvik primi çerçevesindeki artışların neticesinde, darphanede çalışan işçilerimizin en düşük net ücreti yani cebine girecek olan aylık net ücret, 2 bin 371 lira 92 kuruşa yükselmiştir. Ortalama net ücret 2 bin 764 lira 76 kuruşa, en yüksek net ücret ise 3 bin 294 liraya yükselmiş bulunmaktadır” diye konuştu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)