BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDarphane mesaide----

Darphane mesaide

Darphane mesaide
22 Nisan 2013 - 09:30 www.finansgundem.com

Türkiye Basın Sanayii İşçileri Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer, iş yoğunluğu ocak ayından bu yana sürüyor

Türkiye Basın Sanayii İşçileri Sendikası İstanbul Şube Başkanı Levent Dinçer, Darphane ve Damga Matbaası’nda 263 üyeleri bulunduğunu belirterek, “Bunların yarısı, yani yaklaşık 130 işçi bugünlerde rekor düzeye ulaşan altın talebini karşılamak için insanüstü bir gayretle çalışıyor” dedi.
İş yoğunluğunun ocak ayından bu yana sürdüğünü, bu nedenle işyerinde vardiya uygulamasıyla çalışıldığını ifade eden Dinçer, şöyle konuştu:
‘Ücretler yüksek değil’
“Biz ‘iş varsa çalışalım’ diyoruz ama bunun karşılığında mesailerimizi de alalım istiyoruz. Mevcut uygulamada ise aslında mesai yapmamıza rağmen herhangi bir ilave ücret alamıyoruz. Yoğunluk nedeniyle 15 - 20 kişinin yaptığı işler 6 - 7 kişiyle yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu da dikkat gerektiren işlerde riskleri de beraberinde getiriyor.”
Altın ya da değerli kâğıt üretiminde çalıştıkları için çevrede ve kamuoyunda işçilerin yüksek ücret aldığı gibi bir algı oluştuğunu dile getiren Dinçer, şunları kaydetti:
“Oysa işin aslı öyle değil. Yeni başlayan bir arkadaşımız 1600 lira civarında ücret alıyor. Ortalama ücret ise 1800 - 1900 lira civarında. Son 10 yılın en büyük katma değerini yaratan işçilerin bu emeklerinin karşılığını aldığını söylemek mümkün değil. Ücret düşüklüğü nedeniyle KPSS sonuçlarıyla 2009’da kurumda çalışmaya başlayan 30 kişi işten ayrılarak başka kurum ve kuruluşlara gitmeyi tercih etti.”
Süren toplu sözleşme görüşmelerinin ise arabulucu aşamasında olduğuna dikkati çeken Dinçer, kurum açısından her şeyin iyi gittiği bir ortamda işçilerin mali ve sosyal haklarının iyileştirilmesini beklediklerini söyledi. (AA)
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)