BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanıştay'dan flaş başörtüsü kararı!----

Danıştay'dan flaş başörtüsü kararı!

Danıştay'dan flaş başörtüsü kararı!
29 Nisan 2015 - 13:25 www.finansgundem.com

Danıştay 8. Dairesi, Ortaöğretimde başörtüsü serbestisi kararını verdi

Danıştay 8. Dairesi, ortaöğretimde başörtüsü serbestisi getiren Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğinin ilgili hükmünün yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.
Çocuğu ortaöğretimde okuyan bir öğrenci velisi, ortaöğretimde  başörtüsünü serbest bırakan, Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul Öğrencilerinin  Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında  Yönetmeliğin birinci maddesinin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle  Danıştay'da dava açtı. 

​Dava dilekçesinde, yönetmeliğin birinci maddesinin, Türk milli  eğitiminin gereklerine ve laik eğitim sistemine aykırı olduğu iddia edildi. 
 
Davalı Başbakanlık ve Milli Eğitim Bakanlığının savunmalarında özetle,  Anayasa'nın "din ve vicdan hürriyeti"ni düzenleyen 24 ve "eğitim ve öğrenim  hakkı"nı düzenleyen 42. maddeleri ile uluslararası sözleşmelere aykırılık  taşımayan dava konusu düzenlemenin hukuka uygun olduğu ileri sürüldü. 
 
Davayla ilgili ilk incelemesini yapan Danıştay 8. Dairesi,  düzenlemenin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti. 
 
Dairenin kararında, İdari Yargılama Usulü Kanunu'na göre, idari  işlemin uygulanması halinde giderilmesi güç veya olanaksız zararların doğması ve  idari işlemin açıkça hukuka aykırı olması koşullarının birlikte gerçekleşmesi  durumunda yürütmenin durdurulmasına karar verileceği kuralının yer aldığı  hatırlatıldı. 
 
Kararda, davada bu koşulların birlikte gerçekleşmediği anlaşıldığından  yürütmenin durdurulması isteminin reddine karar verildiği bildirildi. 
 
 Danıştay 8. Dairesi, davayla ilgili esas incelemesini daha sonra  yapacak. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)