BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka'dan Almanya'ya ödünç aşı----

Danimarka'dan Almanya'ya ödünç aşı

Danimarka'dan Almanya'ya ödünç aşı
21 Nisan 2021 - 00:52 www.finansgundem.com

Pıhtılaşma nedeniyle AstraZeneca'yı kullanımdan çıkaran Danimarka, elindeki 270 bin doz için arayışta. Kopenhag, Almanya'nın Schleswig-Holstein eyaletinden gelen talebi hemen kabul etti ve 50 bin doz aşıyı ödünç vereceğini açıkladı

Danimarka, azınlık Danimarkalıların da yaşadığı Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine, AstraZeneca firmasının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısını “ödünç” vereceğini bildirdi.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan basın açıklamasında, Schleswig-Holstein Eyaleti Başbakanı Daniel Günther’den gelen talep üzerine 55 bin doz AstraZeneca aşısının bu eyalete "ödünç verilmesinin" kararlaştırıldığı belirtildi.

Danimarka’nın yaklaşık 270 bin doz AstraZeneca aşısının olduğu daha önce açıklanmıştı. Almanya’ya ödünç verilecek 55 bin doz haricinde, geri kalan aşıların ne yapılacağının henüz kararlaştırılmadığı kaydedildi.

Danimarka makamları 14 Nisan’da yaptığı açıklamada, aşı ile kan pıhtılaşması arasında bağ bulunması nedeniyle, AstraZeneca’nın Kovid-19 aşılama programından çıkardığını duyurmuştu.

Danimarka AstraZeneca aşısını tamamen bıraktı

 

Danimarka bıraktı, Çekya talip oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)