BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDanimarka, ineklerin metan salımını azaltan yem katkı maddesini finanse edecek----

Danimarka, ineklerin metan salımını azaltan yem katkı maddesini finanse edecek

Danimarka, ineklerin metan salımını azaltan yem katkı maddesini finanse edecek
16 Nisan 2024 - 15:38 www.finansgundem.com

Danimarka hükümeti, metan emisyonlarını azaltmak ve iddialı iklim hedeflerine ulaşmak için çiftçilere 74 milyon dolarlık yatırım yapacak.

Önemli bir süt ürünleri ihracatçısı olan Danimarka'da hükümet çiftçilerin büyükbaş hayvanlardan kaynaklanan metan emisyonlarını yüzde 30'a kadar azaltması beklenen bir yem katkı maddesini finanse etmelerine yardımcı olmayı kabul etti.

Euronews'in haberinde yer alan bilgilere göre ise hükümet, ülkenin yaklaşık 550 bin süt ineğinden kaynaklanan metan emisyonlarını 2030 yılında yüzde 30 oranında azaltması beklenen yem katkı maddesini finanse etmek için 518 milyon Danimarka kronu (74 milyon dolar) ayırdı.

Geniş bir siyasi desteğe sahip olan bu girişimin, Danimarka'nın ineklerin geğirmesinden kaynaklanan metan emisyonları da dahil olmak üzere tarımsal emisyonları fiyatlandıran dünyadaki ilk ülke olmasının önünü açabileceği belirtiliyor.

Tarım, ülkenin karbon emisyonlarının üçte birini oluşturuyor

Bu adım, ülkenin iddialı iklim hedeflerine ulaşma çabalarının bir parçası olarak geldi. İskandinav ülkesi, 2030 yılına kadar emisyonları 1990 seviyelerine kıyasla yüzde 70 oranında azaltma taahhüdünde bulunuyor.

Danimarkalı iklim düşünce kuruluşu Concito'ya göre, ülke topraklarının yarısından fazlasında tarım yapılıyor ve tarım, ülkenin karbon emisyonlarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Ancak bu destek hayvan refahını destekleyen gruplarca şüpheyle karşılanıyor. Bazı Danimarkalı politikacılar ve hayvan refahı grupları bu tür katkı maddelerinin ülkedeki hayvan refahı standartlarını karşılayıp karşılamayacağının hala belirsiz olduğuna işaret ediyor.

Metal emisyonunu azaltan yem katkı maddesi üretiliyor

Karbondioksitten daha güçlü bir sera gazı olan metan, ineklerde ve diğer geviş getiren hayvanlarda sindirimin doğal bir yan ürünü olarak atmosfere salınıyor.

Henüz herhangi bir iklim düzenlemesine tabi tutulmayan çiftçiler ve süt endüstrisi karbon vergisinin üretimi azaltmaya ve çiftlikleri kapatmaya zorlamasından endişeli.

Bu nedenle sektör temsilcileri, ineklerin midesindeki fermantasyon sürecini durdurarak metan üretimini önleyen katkı maddelerinin kullanılmasını savunuyor.

Hollanda merkezli beslenme şirketi Royal DSM metan emisyonunu azaltan yem katkı maddesini üretiyor. Firmanın ürünü, 2022 yılında Avrupa Birliği tarafından onay aldı.

Trakya'da alarm! Tunca'nın debisi düştü, yer altı suları azaldı

 

Marmara'nın batısı için 'fırtına' uyarısı yapıldı

 

Karadenizli balıkçıları hamsi sevindirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)