BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemDaly'den ABD için enflasyon uyarısı: Daha kötü olabilir----

Daly'den ABD için enflasyon uyarısı: Daha kötü olabilir

Daly'den ABD için enflasyon uyarısı: Daha kötü olabilir
09 Şubat 2022 - 08:04 www.finansgundem.com

CNN'e konuşan San Francisco Fed Başkanı Daly, ABD'de enflasyonun kesin olarak düzeleceğini ancak düzelmeden önce daha da kötü hale geleceğini söyledi

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD'deki yüksek enflasyonunun Fed'in eylemi karşısında ve tedarik zinciri gerginlikleri azalmadan önce daha da yükselebileceğini söyledi.

Daly, CNN'e verdiği demeçte, "Daha iyi olmadan önce daha kötü olabilir ama kesinlikle daha iyi olacak," diyerek enflasyonun yıl sonuna kadar %2'ye düşmesini beklemediğini de sözlerine ekledi. Tüketici fiyatları geçen yıl %7 artmıştı.

Daly'nin desteklediği bir hareketle, Fed'in gelecek ay sıfıra yakın seviyelerden faiz oranlarını yükseltmeye başlaması bekleniyor. Daly, Fed'in bu noktada ne çok az şey yapması ne de "aşırı agresif" olması gerektiğini söyledi ve Fed'in tek başına büyük ölçüde devam eden pandemik bozulmanın neden olduğu enflasyonu iyileştiremeyeceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

El-Erian: FED bir hata daha yapamaz

 

Tahvil piyasası FED’in önünü açtı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)