BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaDaly: Fed'in 3 faiz indirimi ‘makul’----

Daly: Fed'in 3 faiz indirimi ‘makul’

Daly: Fed'in 3 faiz indirimi ‘makul’
17 Şubat 2024 - 00:22 www.finansgundem.com

Enflasyonda yavaş ve istihdam piyasasında ise hızlı ve sert düşüş risklerine dikkat çeken San Francisco Fed Başkanı Mary Daly bu yıl için toplam 3 faiz indiriminin ‘makul ' olduğunu açıkladı.

Washington’da konuşan ve bu yıl FOMC’de oy hakkı bulunan Daly para politikasında ayarlamalar yaparken oluşabilecek 2 karşıt riske dikkat çekti: Enflasyonda düşüşün yavaş ilerlemesi ve istihdam piyasasında hızlı ve sert düşüş.

Daly “Gerekirse sabırlı davranarak hızlı hareket etmekten kaçınacağız, ekonomi dönüşürken de hızlı bir şekilde tepki vermeye hazır olacağız” şeklinde konuştu. Daly, bu yıl 3 kez faiz indirim beklentisinin “makul bir temel” oluşturduğunu belirtti.

Fed Başkanı Jerome Powell ve Fed yetkilileri bankanın faiz indiriminde aceleci olmayacağını belirtmiş, enflasyonun hedefe ilerlediğine dair daha fazla kanıt görmek istediklerini dile getirmişti.

Bu hafta açıklanan enflasyon verisi de yetkilileri teyit eder biçimde tahminleri aştı. Üretici fiyatları da Ocak ayında yükseldi. Daly, enflasyonun iyiye gittiğini ancak hala yapılacak işleri olduğunu söyledi.

Rusya Merkez Bankası'ndan Faiz indirimi sinyali

 

Rusya Merkez Bankası faizi sabit bıraktı

 

Ekonomistlerden faiz tahmini

 

Mortgage faizi 9 haftanın zirvesinde

 

Türkiye'nin dış borçlanma faizleri düştü, vadeler uzadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)